Капусняк
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт, як приготувати капусняк. Цей рецепт пережив уже не одне покоління і як добре, що дійшов він і до наших днів. Сподіваюся, мій рецепт надихне вас на підготовку.
Рецепт пирога дуже простий і не займе у вас багато часу. Завдяки сиру, начинка виходить вершкової і соковитою. Ви також можете до начинки додати шматочки курячого філе або гриби, Усе, що вважаєте за необхідне. Тісто виходить м'яким і з хрусткою скоринкою зовні.
- Капуста - 600 грам
- Борошно - 300 грам
- Ряжанка - 300 мілілітрів
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Сир бринза - 200 грам
- Вершкове масло - 225 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Спеції, приправи - 2 чайних ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
1
Наріжте дрібно капусту.
2
Обдайте капусту окропом для того, щоб вона стала м'якше. Якщо ж ви використовуєте молоду капусту, цей крок ви можете пропустити.
3
У мисці з'єднайте соду і ряжанку, швидко перемішайте і залиште на 10 хвилин.
4
По закінченню часу ви побачите, що пішла реакція і на ряжанка з'явилися пухирці. Тепер додайте сіль, цукор і перемішайте.
5
До ряжанка додайте розтоплене масло і, поетапно помішуючи, вводите борошно.
6
У змащену для випічки форму викладіть 1/2 частина тесту.
7
До цього часу зайва рідина з капусти скла. До капусти додайте спеції і терту бринзу. Надішліть начинку з капусти на тісто в формі.
8
Накрийте капусту другою частиною тіста і посипте жменею кунжуту. Надішліть пиріг випікатися в розігріту духовку на 200 градусів протягом 50 хвилин.
9
Смачного!