Капусняк-пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Капусняк-пиріг - це традиційна випічка в російській кухні. Різноманітних рецептів дійсно дуже багато, на будь-який смак. Розповім, як приготувати капустяний пиріг з сиром. Дивіться, це просто!
У начинку для капусника можна додавати варені яйця, ароматну зелень, м'ясний фарш, гриби, крупи, картопля, морква або кабачки. Тісто можна приготувати, наприклад, дріжджове, пісочне або використовувати готове листкове тісто. Цікавими є й варіанти з рідким, заливним тестом.
- Тісто пісочне - 500 грам
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Яйця - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
У високій сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю і часник в оливковій олії. Додайте нарізану соломкою капусту, лавровий лист, приправте сіллю, чорним перцем і готуйте начинку протягом декількох хвилин під кришкою, так, щоб капуста залишилася трохи хрусткою. Зніміть сковороду з вогню і дайте начинці охолонути.
Форму для випічки діаметром 24 см покрийте пергаментним папером, викладіть на неї круглий пласт пісочного тіста. Зверху покладіть начинку і кубики сиру.
Збийте яйця з сіллю, перцем і дрібкою мускатного горіха, залийте начинку. Із залишків пісочного тіста наріжте смужки, прикрасьте пиріг «гратами».
Випікайте капусник-пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом приблизно 25-30 хвилин.
Готовому пирогу дайте злегка охолонути, а після подавайте його на стіл. Смачного!