Капусняк з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Капусняк з грибами - традиційне блюдо української кухні, яке кожна господиня готує за своїм рецептом. Наш капусняк - з кислої капусти зі свіжими грибами. Готується він швидко і просто.
Таке блюдо готувала моя пробабушка. Дуже любила його робити з квашеної або просто зі свіжої капусти. Вид капусти міняв рецептуру в корені. Я поділюся одним з варіантів. Для приготування супу бабуся найчастіше використовувала свіжі лісові гриби. У 2000-х роках багато хто став вирощувати звичні печериці будинку, моя бабуся не стала винятком. Вони як грона стирчали зі спеціального грунту в далекому сараї. Бабуся збирала урожай частенько і готувала з грибів багато смачного. Цей рецепт, як приготувати капусняк з грибами, є одним з її коронних страв.
- Капуста квашена - 200 грам
- Картопля - 5 штук
- Печериці - 200 грам (або будь-які свіжі гриби)
- Морква - 1 штука (велика)
- Вода - 2 L
- Спеції, сіль, рослинна олія - За смаком
- Пшоно - 4 Ст. Ложки
1. Пшоно необхідно промити в 10 водах. Добре промиваємо пшоно для того, щоб у готового супу не було гіркого присмаку. Вода повинна бути ідеально прозорою, як сльоза.
2. Моркву натріть на крупній тертці.
3. Ріпчасту цибулю наріжте кубиком.
4. Квашену капусту помістіть в каструлю. Добре промийте її. Відіжміть воду - і знову поверніть капусту в каструлю. Додайте промите пшоно без води. Залийте все водою, поставте варитися. Час варіння - 15-20 хвилин.
5. На рослинному маслі обсмажте цибулю.
6. Додайте до нього натерту моркву. Пасеруйте все разом до м'якості моркви.
7. У зажарку додайте дрібно нарізані печериці. Гасіть все разом. Вимкніть.
8. У киплячий бульйон додайте картоплю. Варіть 15 хвилин. Тепер додайте зажарку. Варіть все до готовності страви.
9. Готовий суп приправте спеціями і сіллю. Дати настоятися близько 20 хвилин, після чого розлийте по тарілках і подайте до столу.