Рецепт Капусняк з грибами фото

Капусняк з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Овочі, Капуста, Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Капусняк

Капусняк з грибами - традиційне блюдо української кухні, яке кожна господиня готує за своїм рецептом. Наш капусняк - з кислої капусти зі свіжими грибами. Готується він швидко і просто.

Таке блюдо готувала моя пробабушка. Дуже любила його робити з квашеної або просто зі свіжої капусти. Вид капусти міняв рецептуру в корені. Я поділюся одним з варіантів. Для приготування супу бабуся найчастіше використовувала свіжі лісові гриби. У 2000-х роках багато хто став вирощувати звичні печериці будинку, моя бабуся не стала винятком. Вони як грона стирчали зі спеціального грунту в далекому сараї. Бабуся збирала урожай частенько і готувала з грибів багато смачного. Цей рецепт, як приготувати капусняк з грибами, є одним з її коронних страв.

  • Капуста квашена - 200 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Печериці - 200 грам (або будь-які свіжі гриби)
  • Морква - 1 штука (велика)
  • Вода - 2 L
  • Спеції, сіль, рослинна олія - За смаком
  • Пшоно - 4 Ст. Ложки
капусняк з грибами - фото крок 1
1. Пшоно необхідно промити в 10 водах. Добре промиваємо пшоно для того, щоб у готового супу не було гіркого присмаку. Вода повинна бути ідеально прозорою, як сльоза.
капусняк з грибами - фото крок 2
2. Моркву натріть на крупній тертці.
капусняк з грибами - фото крок 3
3. Ріпчасту цибулю наріжте кубиком.
капусняк з грибами - фото крок 4
4. Квашену капусту помістіть в каструлю. Добре промийте її. Відіжміть воду - і знову поверніть капусту в каструлю. Додайте промите пшоно без води. Залийте все водою, поставте варитися. Час варіння - 15-20 хвилин.
капусняк з грибами - фото крок 5
5. На рослинному маслі обсмажте цибулю.
капусняк з грибами - фото крок 6
6. Додайте до нього натерту моркву. Пасеруйте все разом до м'якості моркви.
капусняк з грибами - фото крок 7
7. У зажарку додайте дрібно нарізані печериці. Гасіть все разом. Вимкніть.
капусняк з грибами - фото крок 8
8. У киплячий бульйон додайте картоплю. Варіть 15 хвилин. Тепер додайте зажарку. Варіть все до готовності страви.
капусняк з грибами - фото крок 9
9. Готовий суп приправте спеціями і сіллю. Дати настоятися близько 20 хвилин, після чого розлийте по тарілках і подайте до столу.

Схожі рецепти