Капусняк український з пшоном
(покроковий рецепт з фото)
Капусняк український з пшоном готується також з салом. Українці кажуть - з "підчеревина", тобто. З салом з-під черевця з м'ясним прошарком. У капусняк входять також овочі, зелень і спеції. Поїхали!
Як приготувати капусняк український з пшоном?
1. Свіжу білокачанну капусту нашаткуйте.
2. Картопля почистіть, промийте і наріжте брусочками.
3. Цибулину почистіть і наріжте невеликими кубиками.
4. Морква почистіть і натріть на буряковій тертці.
5. Сало наріжте брусочками.
6. Петрушку промийте, просушіть і порубати. Вона нам знадобиться під кінець приготування капустняка.
7. У каструлі на середньо- високому вогні обсмажте сало. Коли сало вдвічі зменшитися, додайте приготовані цибулю і моркву. Смажте протягом 5 хвилин, помішуючи.
8. Потім додайте квашену капусту, бульйон, доведіть до кипіння. Вогонь понизьте до повільного, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 20 хвилин.
9. Додайте в капусняк нарізану картоплю, нашатковану капусту і пшоно. Варіть після кипіння протягом 10 хвилин.
10. Посоліть і поперчіть за смаком. Приправте зеленню і подавайте.
Капусняк український з пшоном готовий!
Смачного!
- Капуста квашена - 300 грам
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Пшоно - 3 Ст. Ложки
- Бульйон м'ясний - 1 літр
- Сало з м'ясним прошарком - 100 грам
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. Свіжу білокачанну капусту нашаткуйте.
2. Картопля почистіть, промийте і наріжте брусочками.
3. Цибулину почистіть і наріжте невеликими кубиками.
4. Морква почистіть і натріть на буряковій тертці.
5. Сало наріжте брусочками.
6. Петрушку промийте, просушіть і порубати. Вона нам знадобиться під кінець приготування капустняка.
7. У каструлі на середньо- високому вогні обсмажте сало. Коли сало вдвічі зменшитися, додайте приготовані цибулю і моркву. Смажте протягом 5 хвилин, помішуючи.
8. Потім додайте квашену капусту, бульйон, доведіть до кипіння. Вогонь понизьте до повільного, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 20 хвилин.
9. Додайте в капусняк нарізану картоплю, нашатковану капусту і пшоно. Варіть після кипіння протягом 10 хвилин.
10. Посоліть і поперчіть за смаком. Приправте зеленню і подавайте.
Капусняк український з пшоном готовий!
Смачного!