Рецепт Тушкований карась фото

Тушкований карась
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Карась
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

М'ясо карася дуже ніжне і смачне, але найважче тут - це позбутися безлічі дрібних кісточок в ній. Але, якщо гасити цю рибку в правильному соусі, то вони просто розчиняться.

Опис приготування:

Цей простий рецепт тушкованого карася досить старий і саме з цієї причини смак і аромат всього блюда якийсь особливо домашній. І, хоча є безліч варіантів приготування цієї риби, даний спосіб мені особливо подобається, та й всі домашні просто обожнюють тушковану рибку. Секретів приготування тут не особливо багато і зараз я розповім вам, як зробити тушкованого карася неймовірно смачно і легко.

1) Очищаємо карасів від луски і потрошимо. Відрізаємо голову, плавники і хвіст, натираємо сіллю і перцем і залишаємо просочитися на 1-2 годину.

2) Глибоку каструлю натираємо маслом і викладаємо на дно карасів. Зверху засипаємо нарізану зелену цибулю і петрушку і натертий на крупній тертці хліб.

3) Молоко підігріваємо в окремому посуді і вливаємо в каструлю з рибою.

4) Тушкуємо карасів під закритою кришкою до готовності (25-30 хвилин).

5) Яйце варимо круто і дрібно ріжемо. Готову рибу викладаємо на тарілки і посипаємо зверху яйцем.

Ось таке чудове, можна сказати традиційно російське блюдо, виходить в результаті. Впевнена, смак вас не розчарує.


  • Карась свіжий - 400 грам
  • Цибуля зелена - 100 грам
  • Хліб білий - 2 скибочки
  • Олія - 10 грам
  • Молоко - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Зелень петрушки - За смаком
Цей простий рецепт тушкованого карася досить старий і саме з цієї причини смак і аромат всього блюда якийсь особливо домашній. І, хоча є безліч варіантів приготування цієї риби, даний спосіб мені особливо подобається, та й всі домашні просто обожнюють тушковану рибку. Секретів приготування тут не особливо багато і зараз я розповім вам, як зробити тушкованого карася неймовірно смачно і легко.

1) Очищаємо карасів від луски і потрошимо. Відрізаємо голову, плавники і хвіст, натираємо сіллю і перцем і залишаємо просочитися на 1-2 годину.

2) Глибоку каструлю натираємо маслом і викладаємо на дно карасів. Зверху засипаємо нарізану зелену цибулю і петрушку і натертий на крупній тертці хліб.

3) Молоко підігріваємо в окремому посуді і вливаємо в каструлю з рибою.

4) Тушкуємо карасів під закритою кришкою до готовності (25-30 хвилин).

5) Яйце варимо круто і дрібно ріжемо. Готову рибу викладаємо на тарілки і посипаємо зверху яйцем.

Ось таке чудове, можна сказати традиційно російське блюдо, виходить в результаті. Впевнена, смак вас не розчарує.

Схожі рецепти