Рецепт Тушковане вимені фото

Тушковане вимені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Субпродукти, Свинина, Картопля, Серце
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування тушкованого вим'я. У процесі приготування виходить дуже смачне блюдо, у якого своєрідний смак, нагадує свинину.

Вим'я нарізають шматочками і смажать на сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії. В кінці приготування страви додаємо чарку горілки і ложку крохмалю.

  • Ріпчастої цибулі - 1 штука
  • Чорний перець - 6 штук
  • Вим'я - 1 кілограм
  • Часнику, головку - 1 штука
  • Лист лавровий - 2 штуки
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Запашний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Горілка, напої - 1 штука
  • Рослинної олії - 2 Ст. Ложки
  • Олія соняшникова - для смаження - За смаком
тушковане вимені - фото крок 1
1. В першу чергу, якщо вим'я заморожене, його треба вийняти з морозилки і дати час йому розморозитися. Потім в проточній холодній воді гарненько його промиваємо. Гострим ножем нарізаємо вим'я на шматочки, гарненько ще раз промиваємо (є своєрідний запах). Обсушуємо, додаємо на сковороду краплю рослинного масла і обсмажуємо вим'я.
тушковане вимені - фото крок 2
2. Утворилася і википіла рідина досить швидко. Під час обсмажування вим'я додаємо трохи ще масла. Приблизно на це пішло дві ложки масла.
тушковане вимені - фото крок 3
3. Очищаємо від лушпиння цибулю, і невеликими шматочками його нарізаємо, додаємо цибулю на сковороду, трохи солимо. На зубчики розбираємо головку часнику, подрібнюємо і додаємо туди ж. Потім додаємо лаврового листя, запашний мелений перець і перець чорний горошком. Заливаємо все окропом.
тушковане вимені - фото крок 4
4. Години півтори страва повинна гаситися. Поки все гаситься, промиваємо картопля, і, не очищаючи його, ставимо варитися. Під час варіння додаємо сіль. Додаємо чарку горілки і столову ложку крохмалю приблизно хвилин за п'ятнадцять до закінчення приготування.
тушковане вимені - фото крок 5
5. Блюдо готово, смачного.

Схожі рецепти