Рецепт Тушкована сочевиця фото

Тушкована сочевиця
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі, Бобові, Сочевиця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Чомусь ми не так часто готуємо сочевицю. Це потрібно виправляти! Ось вам рецепт про те, як приготувати тушковану сочевицю. Дуже смачно, просто і неймовірно корисно!

Особисто я сочевицю люблю більше, ніж горох. Вона не так "розтікається" в каструлі і не стає в'язкою, особливо, якщо її правильно зробити. Також я пропоную цілком повноцінне блюдо, оскільки ми додамо болгарський перець і помідори. Хоча як гарнір його подавати краще разом з м'ясом.

  • Сочевиця - 450 грам
  • Помідори - 4 штуки
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Часник - 1 штука
  • Розмарин - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 1 літр
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Зелень - 1 пучок
тушкована сочевиця - фото крок 1
Переберія і промийте сочевицю. Потім поставте її на вогонь і варіть 30 хвилин в одному літрі води.
тушкована сочевиця - фото крок 2
У сковороді або в казані підігрійте масло. Крупно наріжте овочі, надішліть їх на вогонь. Через 5 хвилин всипте сочевицю і додайте прянощі.
тушкована сочевиця - фото крок 3
Очистіть часник, разберите его на зубчики. Вкіньте їх, не подрібнюючи. Влийте кип'ячену воду, щоб вона повністю покрила інгредієнти.
тушкована сочевиця - фото крок 4
Наріжте дрібно зелень, її теж додайте в сковороду. Закрийте все кришкою і тушкуйте 25 хвилин. Для 3 хвилини до готовності посоліть, а потім подавайте.

Схожі рецепти