Тушкована сочевиця
(покроковий рецепт з фото)
Чомусь ми не так часто готуємо сочевицю. Це потрібно виправляти! Ось вам рецепт про те, як приготувати тушковану сочевицю. Дуже смачно, просто і неймовірно корисно!
Особисто я сочевицю люблю більше, ніж горох. Вона не так "розтікається" в каструлі і не стає в'язкою, особливо, якщо її правильно зробити. Також я пропоную цілком повноцінне блюдо, оскільки ми додамо болгарський перець і помідори. Хоча як гарнір його подавати краще разом з м'ясом.
- Сочевиця - 450 грам
- Помідори - 4 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Розмарин - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Вода - 1 літр
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
Переберія і промийте сочевицю. Потім поставте її на вогонь і варіть 30 хвилин в одному літрі води.
У сковороді або в казані підігрійте масло. Крупно наріжте овочі, надішліть їх на вогонь. Через 5 хвилин всипте сочевицю і додайте прянощі.
Очистіть часник, разберите его на зубчики. Вкіньте їх, не подрібнюючи. Влийте кип'ячену воду, щоб вона повністю покрила інгредієнти.
Наріжте дрібно зелень, її теж додайте в сковороду. Закрийте все кришкою і тушкуйте 25 хвилин. Для 3 хвилини до готовності посоліть, а потім подавайте.