Рецепт Тушкована сочевиця фото

Тушкована сочевиця
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі , Бобові , Сочевиця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Чомусь ми не так часто готуємо сочевицю. Це потрібно виправляти! Ось вам рецепт про те, як приготувати тушковану сочевицю. Дуже смачно, просто і неймовірно корисно!

Опис приготування:

Особисто я сочевицю люблю більше, ніж горох. Вона не так"розтікається" в каструлі і не стає в'язкою, особливо, якщо її правильно зробити. Також я пропоную цілком повноцінне блюдо, оскільки ми додамо болгарський перець і помідори. Хоча як гарнір його подавати краще разом з м'ясом.

  • Сочевиця - 450 грам
  • Помідори - 4 штуки
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Часник - 1 штука
  • Розмарин - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 1 літр
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Зелень - 1 пучок
тушкована сочевиця - фото крок 1
Переберія і промийте сочевицю. Потім поставте її на вогонь і варіть 30 хвилин в одному літрі води.
тушкована сочевиця - фото крок 2
У сковороді або в казані підігрійте масло. Крупно наріжте овочі, надішліть їх на вогонь. Через 5 хвилин всипте сочевицю і додайте прянощі.
тушкована сочевиця - фото крок 3
Очистіть часник, разберите его на зубчики. Вкіньте їх, не подрібнюючи. Влийте кип'ячену воду, щоб вона повністю покрила інгредієнти.
тушкована сочевиця - фото крок 4
Наріжте дрібно зелень, її теж додайте в сковороду. Закрийте все кришкою і тушкуйте 25 хвилин. Для 3 хвилини до готовності посоліть, а потім подавайте.

Схожі рецепти