Тушкована капуста з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Тушкованою капустою зараз нікого не здивуєш! Пропоную поліпшену версію тушкованої капусти з турецьким горохом нутом. Він містить багато білка, завдяки чому страва виходить ситним і дуже смачним!
Докладніше, як приготувати тушковану капуста з нутом, я розповім нижче. Частина капусти можна замінити квашеною, блюдо вийде ще смачніше. За бажанням можна додати дрібно порубані томати. Капусту з нутом можна подавати як гарнір або як самостійну страву. Рецепт підійде для пісного столу.
- Капуста білокачанна - 250-300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Гайка - 200 грам (варений або консервований)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Хміль-сунелі - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Наріжте цибулю півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте на олії протягом 1-2 хвилини.
Додайте томатну пасту і тушкуйте 6-7 хвилин.
Капусту тонко нашаткуйте, перекладіть в сковороду. Долейте воду так, щоб вона не доходила до верху приблизно на 1 см. Додати сіль, приправте спеціями.
Перемішайте все і тушкуйте майже до готовності. За часом це займе 10-25 хвилин, в залежності від сорту капусти. В кінці додайте нут і дрібно порубаний часник. Гасіть все разом ще 5 хвилин.
Тушкована капуста з нутом готова, смачного!