Яловичина, тушкована з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Нут ще називають турецьким горохом, який містить велику кількість білка і дуже популярний в Азії. Яловичина, тушкована з нутом - неймовірно смачне і корисне страв!
Не багато готують нут і тим більше знають, що це неймовірно корисний і поживний продукт. Навіть ті, хто на дієті, можуть сміливо їсти нут, не побоюючись за зайві кілограми. У ньому багато вітамінів і мікроелементів, калію, магнію і вітамінів групи В. Ще бобові багаті білком, який легко засвоюється. Щоб яловичина тушкована з нутом вийшла соковита і м'яка - нут потрібно замочити на ніч, а яловичину довго обсмажувати і тушкувати, а вже після додати нут і доводити до готовності ще за допомогою гасіння.
- Яловичина м'якоть - 500 грам
- Гайка - 2 склянок
- Помідори - 5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 40 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. По суті, гайка - це той же горох і принцип його приготування ідентичний: відразу його потрібно замочити мінімум на 8 годин, а вже після готувати.
2. Нарізаємо м'якоть яловичини шматочками середнього розміру і відправляємо смажитися на рослинній олії.
3. Замість яловичини можна брати баранину - вийде традиційне узбецьке блюдо. Додаємо сіль і спеції, смажимо при постійному помішуванні, поки не випарується вся рідина.
4. Потім додаємо нут і заливаємо склянкою води. Якщо у вас є вок - чудово, оскільки це блюдо краще готувати в ньому. tusim, поки не википить вся рідина, а потім додаємо нарізану цибулю.
5. Помідори потрібно очистити від шкірки і нарізати кубиками середнього розміру.
6. Відправляємо їх смажитися до м'яса і нуту, коли википить вода (можна скористатися домашнім морсом або в крайньому випадку томатною пастою). Трохи обсмажити, знову заливаємо склянкою води і тушкуємо наше блюдо до готовності нуту і м'якості м'яса (при необхідності воду можна доливати).
7. Поки готується яловичина, тушкована з нутом можна замаринувати трохи цибулі - це буде відмінне доповнення до готового блюда. Подається це блюдо тільки в гарячому вигляді.