Кокосовий карі з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Каррі - традиційне індійське блюдо на основі тушкованих овочів і бобів. Варіантів приготування багато, я поділюся своїм. Готувати каррі ми будемо разом з кокосовим молоком, шпинатом і нутом.
Рецепт простий, а на приготування не буде потрібно багато часу. Виходить пряна, густа закуска з вершковим смаком, яку можна подавати разом з рисом. Нижче я розповім докладніше, як приготувати кокосовий карі з нутом. Дана кількість інгредієнтів розраховане на густий каррі, але якщо ви хочете консистенцію як у супу, то збільште кількість рідини.
- Гайка - 1, 5 склянки (консервований)
- Масло кокосове - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Каррі - 1-2 чайних ложок
- Петрушка - За смаком
- Шпинат - 1/2 пучка
- Кокосове молоко - 1/2 банки
- Вода - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Брокколі - 2/3 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У каструлі з товстим дном розтопіть кокосове масло. Наріжте цибулю на дрібні кубики, обсмажте на середньому вогні.
Потім додайте спеції і часник, прогрійте їх пару секунд, щоб розкрився аромат.
Додайте нут і брокколі, все перемішайте.
Налийте в каструлю воду і кокосове молоко, сіль за смаком. Доведіть суміш до кипіння, потім поварите 5 хвилин.
В кінці додайте посічену зелень, вичавіть лимонний сік. Варіть каррі ще хвилину, поки зелень не стане м'якою.
Кокосовий карі з нутом готовий, смачного!