Мітболи в соусі карі
(покроковий рецепт з фото)
Яскраву і оригінальну кухню Індії неможливо уявити без чарівної приправи каррі. А зараз і на кухні будь-якої господині вона повинна бути, адже страви з неї роблять по всьому світу! І вам варто спробувати.
Я, наприклад, пропоную вам дізнатися про те, як приготувати мітболи в соусі карі. Якщо сказати по-простому, то це фрикадельки, які так люблять мої діти, але з незвичайним додаванням. Для них ідеально підійде рис без вираженого смаку, так як в складі ви знайдете ще один яскравий інгредієнт - яблуко.
- Свинячий фарш - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 600 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 83 грам(45 г - в фарш, інше - в соус)
- Яблуко - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки(1 шт. - в фарш, 1 шт. - в соус)
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Каррі - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Спочатку зробіть суміш для мітболов. Змішайте фарш з сіллю, борошном, подрібненим луком, молоком, яйцем і перцем. Потім сформуйте круглі вироби.
2. Після цього мітболи викладіть в киплячу воду і варіть вироби 10 хвилин.
3. Тепер зробіть соус. У глибокій сковороді розігрійте масло. Обсмажте в ньому дрібно нашатковану цибулю 1-2 хвилини.
4. Потім всипте каррі. Швидко перемішайте. Готуйте 1 хвилину.
5. Далі додайте дрібно нарізане яблуко без шкірки і борошно. Перемішайте. Готуйте ще пару хвилин, поки яблука не дадуть сік.
6. Після цього влийте 600 мл води. Доведіть її до кипіння, а потім варіть соус, помішуючи, 15 хвилин на слабкому вогні.
7. В кінці додайте мітболи. Готуйте все разом ще 5 хвилин. Блюдо готово! Подавайте його з гарніром. Смачного!