Курка з нутом і цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне, соковите, з яскравим смаком і дуже ситне, корисне блюдо хоч до обіду, хоч на вечерю. Якщо у вас є консервований нут, часу на приготування страви піде дуже мало. Вам сподобається!
У цій страві дуже гармонійно поєдналися куряче м'ясо, нут і овочі. Блюдо виходить ароматним, досить ситним і корисним, подавати його до столу можна і без гарніру, а особливо голодним приготуйте рис. Часу на підготовку у вас піде трохи, всі процеси легкі і прості. Як приготувати курку з нутом і цукіні, читаємо трохи нижче.
- Куряче філе - 4 штуки
- Cukini - 1-2 штук(1 великий або 2 маленьких)
- Помідори - 4-5 штук (невеликих)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Оливки - 1/3 склянки
- Гайка - 400 грам (консервований)
- Артишок konservirovannиy - 150 грам (не обов'язково)
- Сухе біле вино - 3/4 склянки
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Бальзамічний оцет - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Зелень - 20 грам (базилік, петрушка; на вибір
) - Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Якщо вирішили готувати страву з артишоками, а вони у вас просто консервовані, викладаємо їх в миску і поливаємо бальзамічним оцтом, нехай маринуються.
Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Куряче філе посипаємо сіллю і перцем і обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку.
Нарізаємо цукіні, помідори і оливки. З консервованого нуту зливаємо сік. Часник очистимо і подрібнити.
Прибираємо обсмажене філе зі сковороди. Викладаємо часник і цукіні. Обсмажуємо хвилини 3. Потім додамо помідори і готуємо пару хвилин. Додаємо вино і доводимо до кипіння.
Тепер додамо нут і шматочки артишоку. Перемішуємо, готуємо хвилину-півтори.
Викладаємо до овочів куряче філе, зменшуємо вогонь і готуємо наше блюдо ще хвилин 8-10.
Подаємо до столу, посипавши дрібно нарізаною зеленню.