Кускус з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Смачне східне блюдо - вашій увазі. Чому б і ні: Завжди цікаво спробувати щось незвичайне. Сьогодні на нашому столі буде кускус з нутом, пробуйте!
Як приготувати кускус з нутом, ви дізнаєтеся з рецепта, а також почерпнете деякі тонкощі приготування. Здивуйте свою сім'ю східним колоритом на столі. Може бути, це блюдо стане вашим фірязикам, і ви будете пригощати всіх гостей.
- Гайка - 1 Склянка
- Кускус - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Cukini - 1 штука
- Болгарський перець червоний - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (краще червоний)
Підготовка нуту. На жаль, триває вона довго. Залишимо нут в холодній воді на 9-11 годин. Стандартні пропорції: з 1 стакан турецького горошку - 3 склянки води. Після витримки в воді нут варто відварити. Варити одну годину в киплячій воді. За десять хвилин до приготування посолити за смаком.
Готуємо овочі. Миємо й нарізаємо всі овочі середніми шматочками. Спочатку обсмажується морква (протягом 15 хвилин), далі додаю цукіні з перцем і цибулю, гаситься все це 20 хвилин.
По готовності овочі з'єднуємо з нутом, додаємо часник, даємо постояти на вогні 5 хвилин.
Готуємо кускус. Заливаємо його окропом і даємо постояти 10 хвилин. Після всіх операцій перемішуємо все з нутом і овочами. Страва готова - і схід став трішки ближче. Смачного!
Готуємо кускус. Заливаємо його окропом і даємо постояти 10 хвилин. Після всіх операцій перемішуємо все з нутом і овочами. Страва готова - і схід став трішки ближче. Смачного!