Кускус по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)
Страва смачна, ситне, підходить для святкового столу. Рекомендую приготувати кускус по-марокканські за цим рецептом, впевнена, він стане одним з улюблених!
Кускус є одним з найпопулярніших страв Магрибу. Готують його як правило з бараниною, куркою і навіть рибою. Кількість і склад овочів може бути дуже різним, в залежності від регіону і сезонності. Пропоную вам приготувати кускус по-марокканські з куркою. Впевнена, це блюдо буде вам до смаку!
- Кускус - 150 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Маслини - 10-12 штук
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Спеції - За смаком (паприка, кмин, імбир, куркума, каррі, зіра, перець)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Всі інгредієнти нарізаємо довільно, але намагаємося не дрібнити. Насамперед наріжте цибулю і моркву і обсмажте до м'якості.
Потім додайте нарізане куряче філе, сіль і спеції за смаком.
Обсмажте все разом періодично помішуючи до готовності м'яса.
Додайте нарізаний перець і продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
В кінці додайте помідор без шкірки нарізаний кубиками, подрібнений ножем часник і нарізані маслини. Через 5-7 хвилин можна прибрати сковороду з плити. Паралельно з приготуванням м'яса з овочами приготуйте кускус. Кускус готується дуже легко, досить залити його окропом згідно інструкції на упаковці і залишити на 5-10 хвилин або довести до готовності за правилами на пару.
У мене немає спеціальної кускусніци, я використовую звичайний контейнер від пароварки. Застилаю дно фольгою і роблю безліч дрібних проколів зубочисткою по всьому денця для доступу пара. Так як в наших магазинах продається вже заздалегідь пропарена крупа, то приготування на пару не забирає багато часу, в порівнянні з традиційним НЕ пропарений кускус. Помістіть кускус в пароварку і готуйте 10 хвилин, після чого додайте 1-2 ложки оливкової олії, сіль і ретельно перетріть руками.
Готовий кускус викладіть на блюдо, на середину покладіть м'ясо з овочами і прикрасьте зеленню. Смачного!