Рецепт Кускус по-марокканські фото

Кускус по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня , Марокканська кухня
М'ясо, Овочі, Крупи, Кускус
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Страва смачна, ситне, підходить для святкового столу. Рекомендую приготувати кускус по-марокканські за цим рецептом, впевнена, він стане одним з улюблених!

Кускус є одним з найпопулярніших страв Магрибу. Готують його як правило з бараниною, куркою і навіть рибою. Кількість і склад овочів може бути дуже різним, в залежності від регіону і сезонності. Пропоную вам приготувати кускус по-марокканські з куркою. Впевнена, це блюдо буде вам до смаку!

  • Кускус - 150 грам
  • Куряче філе - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Маслини - 10-12 штук
  • Оливкова олія - 30 мілілітрів
  • Спеції - За смаком (паприка, кмин, імбир, куркума, каррі, зіра, перець)
  • Сіль - За смаком
кускус по-марокканські - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
кускус по-марокканські - фото крок 2
Всі інгредієнти нарізаємо довільно, але намагаємося не дрібнити. Насамперед наріжте цибулю і моркву і обсмажте до м'якості.
кускус по-марокканські - фото крок 3
Потім додайте нарізане куряче філе, сіль і спеції за смаком.
кускус по-марокканські - фото крок 4
Обсмажте все разом періодично помішуючи до готовності м'яса.
кускус по-марокканські - фото крок 5
Додайте нарізаний перець і продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
кускус по-марокканські - фото крок 6
В кінці додайте помідор без шкірки нарізаний кубиками, подрібнений ножем часник і нарізані маслини. Через 5-7 хвилин можна прибрати сковороду з плити. Паралельно з приготуванням м'яса з овочами приготуйте кускус. Кускус готується дуже легко, досить залити його окропом згідно інструкції на упаковці і залишити на 5-10 хвилин або довести до готовності за правилами на пару.
кускус по-марокканські - фото крок 7
У мене немає спеціальної кускусніци, я використовую звичайний контейнер від пароварки. Застилаю дно фольгою і роблю безліч дрібних проколів зубочисткою по всьому денця для доступу пара. Так як в наших магазинах продається вже заздалегідь пропарена крупа, то приготування на пару не забирає багато часу, в порівнянні з традиційним НЕ пропарений кускус. Помістіть кускус в пароварку і готуйте 10 хвилин, після чого додайте 1-2 ложки оливкової олії, сіль і ретельно перетріть руками.
кускус по-марокканські - фото крок 8
Готовий кускус викладіть на блюдо, на середину покладіть м'ясо з овочами і прикрасьте зеленню. Смачного!

Схожі рецепти