Яловичина по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яке блюдо перетворюють саме спеції, тому навіть звичного шматку яловичини або свинини можна надати абсолютно новий смак. Сьогодні покажу вам, як приготувати яловичину по-марокканські.
Ви можете використовувати набір готових спецій, але рекомендую знайти кожну спецію окремо. Такі продаються у великих супермаркетах або їх можна знайти на ринку. Блюдо зведе вас з розуму своїми ароматами, а після приготування своїм неповторним смаком.
- Часник - 2 зубчики
- Насіння koriandra - 2 чайних ложки
- Мелена куркума - 1 Чайна ложка
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Мелений тмин - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Пластівці чилі - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Яловичина - 1, 3-1, 5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 1 Склянка
- Гранатовий сік - 1 Склянка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - За смаком
- Кускус - За смаком
1. Вимийте м'ясо, витріть його серветками і натріть з усіх боків сіллю і чорним меленим перцем. Змішайте всі спеції з подрібненими зубчиками часнику. Наріжте крупно цибулю, морква.
2. Розігрійте каструлю з оливковою олією, викладіть м'ясо і обсмажуйте його з усіх боків до золотистої скоринки. Викладіть навколо м'яса цибулю і моркву.
3. Залийте м'ясо водою, гранатовим соком, додайте лавровий лист і суміш спецій, накрийте кришкою. Надішліть м'ясо в розігрітий до 160 градусів духовку на 2, 5 годину.
4. Дістаньте готове м'ясо з каструлі і накрийте його фольгою, процідіть утворився соус, за смаком посоліть і поперчіть, додайте лимонний сік. Запарте кускус, м'ясо розберіть на волокна. Подавайте м'ясо разом з кускусом, соусом і прикрасьте зеленню.