Рецепт Яловичина по-марокканські фото

Яловичина по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина , Морква , Цибуля
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 45 хв.

Будь-яке блюдо перетворюють саме спеції, тому навіть звичного шматку яловичини або свинини можна надати абсолютно новий смак. Сьогодні покажу вам, як приготувати яловичину по-марокканські.

Опис приготування:

Ви можете використовувати набір готових спецій, але рекомендую знайти кожну спецію окремо. Такі продаються у великих супермаркетах або їх можна знайти на ринку. Блюдо зведе вас з розуму своїми ароматами, а після приготування своїм неповторним смаком.

  • Часник - 2 зубчики
  • Насіння koriandra - 2 чайних ложки
  • Мелена куркума - 1 Чайна ложка
  • Мелений імбир - 1 Чайна ложка
  • Мелений тмин - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Пластівці чилі - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль, мелений перець - За смаком
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Яловичина - 1, 3-1, 5 кілограма
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 3 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Вода - 1 Склянка
  • Гранатовий сік - 1 Склянка
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка - За смаком
  • Кускус - За смаком
яловичина по-марокканські - фото крок 1
1. Вимийте м'ясо, витріть його серветками і натріть з усіх боків сіллю і чорним меленим перцем. Змішайте всі спеції з подрібненими зубчиками часнику. Наріжте крупно цибулю, морква.
яловичина по-марокканські - фото крок 2
2. Розігрійте каструлю з оливковою олією, викладіть м'ясо і обсмажуйте його з усіх боків до золотистої скоринки. Викладіть навколо м'яса цибулю і моркву.
яловичина по-марокканські - фото крок 3
3. Залийте м'ясо водою, гранатовим соком, додайте лавровий лист і суміш спецій, накрийте кришкою. Надішліть м'ясо в розігрітий до 160 градусів духовку на 2, 5 годину.
яловичина по-марокканські - фото крок 4
4. Дістаньте готове м'ясо з каструлі і накрийте його фольгою, процідіть утворився соус, за смаком посоліть і поперчіть, додайте лимонний сік. Запарте кускус, м'ясо розберіть на волокна. Подавайте м'ясо разом з кускусом, соусом і прикрасьте зеленню.

Схожі рецепти