Багрір по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)
Начебто звичайні млинці, але подивіться, які вони мереживні і красиві. Пригощайтеся! Це марокканські млинчики-коржі "багрір" . Смажаться вони тільки з одного боку і подаються з медовим маслом.
Тісто виливається тільки на холодну, НЕ розігріту сковороду, трохи змащену маслом. Вилийте тісто на сковороду, дочекайтеся, поки багрір повністю прожариться з одного боку, перевертати не треба! готовий ніжний, повітряний млинець змащують збитим медовим маслом і подають гарячим. Подробиці, як приготувати багрір по-марокканські, дивіться в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 300 грам
- Манна крупа - 100 грам (манка дрібного помелу)
- Жовток - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі - 1/2 чайних ложки
- Вода - 500-650 мілілітрів
- Мед - 7 Ст. Ложок (для подачі)
- Вершкове масло - 90 грам (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти для тіста. Сухі інгредієнти змішайте.
Додайте жовток, олія. Поступово влийте теплу воду. Тісто має вільно литися з ложки, як на тонкі млинці. Перемішайте тісто і збивайте за допомогою міксера протягом 2х хвилин. Накрийте харчової плівкою і відставте на 45 хвилин.
Холодну сковороду змажте рослинним маслом. Лейте тісто точно в центр, Сковорода не повертайте, щоб тісто не розтікався по всій сковороді. Смажте млинці протягом 4 хвилин на сильному вогні тільки з одного боку, на другу сторону не перевертайте. На поверхні має з'явитися безліч дірочок. Зніміть сковороду з вогню.
Вершкове масло і мед збийте до однорідності. Готові багрір викладайте на блюдо в один шар. Змастіть їх медовим маслом. Смажте наступну партію багрір.
Смачного!