Курка по-марокканські з оливками
(покроковий рецепт з фото)
Курка улюблена в багатьох кухнях світу. З нею роблять все, що можливо уявити. Смак її змінюється часом до невпізнання. Давайте сьогодні подивимося, як її готують на африканському континенті.
Грудка за цим рецептом виходить соковитою, пряної, з невеликою кислинкою. На гарнір відмінно підійде рис в такому ж стилі. І для початку пропоную вам подивитися, як приготувати курку по-марокканські з оливками. Здивував мене в цьому варіанті цибулю, який я в тушкованому вигляді не люблю, а тут він виглядає просто чудово.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Оливки зелені - 10 штук (великі, без кісточок)
- Курячий бульйон - 120 мілілітрів
- Біле сухе вино - 60 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Braai, гілочка - 2 штуки
- Сіль - За смаком
1. Курку змастіть сіллю і перцем. Потім викладіть на розігріту олію і обсмажте з обох сторін до готовності.
2. Після цього наріжте цибулю довгими смужками. Викладіть їх на розігріту олію. Додайте подрібнений часник. Гасіть овочі 9 хвилин на на невеликому вогні, іноді перемішуючи. Потім всипте перець і куркуму.
3. Далі влийте бульйон і вино. Викладіть оливки половинками.
4. Поверніть курку. Гасіть блюдо 7 хвилин на середньому вогні.
5. Подавайте блюдо з кінзою і соком лимона. Смачного!