Запечена курка по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)
Для різноманітності меню хочу запропонувати вам на пробу класну ідею, як приготувати запечену курку по-марокканські з кус-кусом. Насичений мікс спецій робить блюдо нереально ароматним і смачним.
Начинку для курочки можна зробити заздалегідь і залишити в холодильнику. Також при бажанні ви можете натерти птаха спеціями з вечора, щоб вона просочилася ароматами. Блюдо стане чудовим варіантом гарячого не тільки на кожен день, але і на свято.
- Курка - 1 штука
- Куркума - 2 чайних ложки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Мелений імбир - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль, чорний і червоний перець - За смаком
- Кускус - 1 Склянка(+ 1.5 склянки води)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Мигдаль - 50 грам (пластівці)
- Sushenaya Cranberries - 50 грам
- Кінза і петрушка - За смаком
1. Щоб приготувати начинку, відваріть кус-кус в підсоленій воді. Додайте трішки олії, мигдаль і журавлину, подрібнену зелень. Ретельно перемішайте.
2. Нафаршіруйте курочку.
3. З'єднайте всі спеції, перемішайте і натріть ними курку з усіх боків.
4. Я рекомендую запікати на решітці, щоб стікав зайвий жир. Надішліть птицю в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте півгодинки, потім переверніть і відправте назад в духовку.
5. Через 30-40 хвилин знову переверніть і запікайте до готовності ще близько години (час залежить від розміру курки).