Рецепт Запечена курка по-марокканські фото

Запечена курка по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Для різноманітності меню хочу запропонувати вам на пробу класну ідею, як приготувати запечену курку по-марокканські з кус-кусом. Насичений мікс спецій робить блюдо нереально ароматним і смачним.

Опис приготування:

Начинку для курочки можна зробити заздалегідь і залишити в холодильнику. Також при бажанні ви можете натерти птаха спеціями з вечора, щоб вона просочилася ароматами. Блюдо стане чудовим варіантом гарячого не тільки на кожен день, але і на свято.

  • Курка - 1 штука
  • Куркума - 2 чайних ложки
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Мелений імбир - 1/2 чайних ложки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль, чорний і червоний перець - За смаком
  • Кускус - 1 Склянка(+ 1.5 склянки води)
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Мигдаль - 50 грам (пластівці)
  • Sushenaya Cranberries - 50 грам
  • Кінза і петрушка - За смаком
запечена курка по-марокканські - фото крок 1
1. Щоб приготувати начинку, відваріть кус-кус в підсоленій воді. Додайте трішки олії, мигдаль і журавлину, подрібнену зелень. Ретельно перемішайте.
запечена курка по-марокканські - фото крок 2
2. Нафаршіруйте курочку.
запечена курка по-марокканські - фото крок 3
3. З'єднайте всі спеції, перемішайте і натріть ними курку з усіх боків.
запечена курка по-марокканські - фото крок 4
4. Я рекомендую запікати на решітці, щоб стікав зайвий жир. Надішліть птицю в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте півгодинки, потім переверніть і відправте назад в духовку.
запечена курка по-марокканські - фото крок 5
5. Через 30-40 хвилин знову переверніть і запікайте до готовності ще близько години (час залежить від розміру курки).

Схожі рецепти