Баклажани по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Незвичайний спосіб приготування баклажанів, в якому особливе місце приділяється підбору прянощів, завдяки чому страва виходить неймовірно ароматне з приголомшливим незвичайним смаком, спробуйте самі.
Опис приготування:
Можливо, для кого-то таке поєднання баклажанів і меду може здатися дивним і не зовсім вдалим, але ж поки не спробуєш, напевно знати не будеш. Я теж спочатку поставилася до цього рецепту скептично, але все ж приготувала баклажани по-марокканські в домашніх умовах, і скажу вам чесно, це дійсно дуже і дуже смачно. Мед відмінно підкреслюємо смак баклажанів, а спеції надають всьому страві пікантності і приголомшливий аромат. Загалом, це досить вдале поєднання, так що не бійтеся експериментувати і пробувати щось новеньке, адже з цим простим рецептом баклажанів по-марокканські ви зможете перетворити звичайну вечерю на справжнє свято.
- Баклажан - 2-3 штук
- Мед - 1-2 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Імбир свіжий тертий - 1 Ст. Ложка
- Зіра мелена - 1 Чайна ложка
- Перець червоний гострий мелений - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - За смаком (для смаження)
- Сіль - За смаком
Для початку чистимо часник і імбир і подрібнюємо їх, зиру перетираємо в ступці або подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Баклажани промиваємо та нарізаємо пластинками шириною в 1 см, посипаємо їх сіллю і обсмажуємо на сковороді з додаванням олії до золотистого кольору.
Тепер беремо чисту сковороду і наливаємо в неї трохи олії, нагріваємо його і викладаємо на сковороду часник і імбир, смажимо буквально пів хвилини. Потім додаємо зіру, гострий перець, мед і сік одного лимона, перемішуємо все, вливаємо півсклянки окропу і кип'ятимо цю суміш.
У цю суміш перекладаємо обсмажені баклажани і прогріваємо все на невеликому вогні протягом 10 хвилин, при необхідності можете додати трохи солі. Потім знімаємо сковороду з вогню, а коли баклажани охолонуть, перекладаємо їх в блюдо і ставимо в холодильник на пів годинки.
Наше блюдо готово, і тепер ви можете його спробувати. Смачного!