Цесарка по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати приготувати що-небудь новеньке? Тоді ось вам відмінний рецепт - цесарка по-марокканські. Ніжна птах з пряним, злегка солодкуватий смак обов'язково вам сподобається.
1. Рецепт приготування цесарки по-марокканські слід почати з того, що відправити варитися вимиту картоплю в шкірці.
2. Тим часом розрізати цесарку на порційні шматочки. Посолити за смаком і щедро присипати спеціями.
3. На сковороду налити рослинне масло і відправити туди цесарку. Обсмажити з двох сторін до легкої скоринки.
4. Зварену картоплю в мундирах остудити і очистити. Нарізати невеликими шматочками і скласти в жароміцних форму (в ідеалі - Taj).
5. Побризкати картопля оливковою олією і посолити за смаком.
6. Зверху викласти обсмажену цесарку.
7. Цибулину і часник очистити і подрібнити. На пательні, де смажилася птах, обсмажити цибулю до прозорості і додати часник.
8. Обсмажені овочі викласти в форму.
9. Залишилося додати нарізану невеликими шматочками гарбуз, а також курагу і горіхи (цесарка по-марокканські в домашніх умовах також добре поєднується з мигдалем).
10. При бажанні можна влити трохи бульйону або простої води.
11. Накрити щільно кришкою і відправити в заздалегідь розігріту духовку на 1 час. Потім потрібно перевірити ступінь готовності страви і при необхідності готувати ще близько 15-20 хвилин.
При подачі прикрасити свіжою зеленню.
- Tsesarka - 1 штука
- Картопля - 500 грам
- Чорнослив - 250 грам
- Funduk - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Спеції - 1-2 чайних ложок (кмин, koriandr, імбир, обкладинка, шафран)
- Сіль - 1 щіпка
- Гарбуз - 250 грам (по бажанню)
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
2. Тим часом розрізати цесарку на порційні шматочки. Посолити за смаком і щедро присипати спеціями.
3. На сковороду налити рослинне масло і відправити туди цесарку. Обсмажити з двох сторін до легкої скоринки.
4. Зварену картоплю в мундирах остудити і очистити. Нарізати невеликими шматочками і скласти в жароміцних форму (в ідеалі - Taj).
5. Побризкати картопля оливковою олією і посолити за смаком.
6. Зверху викласти обсмажену цесарку.
7. Цибулину і часник очистити і подрібнити. На пательні, де смажилася птах, обсмажити цибулю до прозорості і додати часник.
8. Обсмажені овочі викласти в форму.
9. Залишилося додати нарізану невеликими шматочками гарбуз, а також курагу і горіхи (цесарка по-марокканські в домашніх умовах також добре поєднується з мигдалем).
10. При бажанні можна влити трохи бульйону або простої води.
11. Накрити щільно кришкою і відправити в заздалегідь розігріту духовку на 1 час. Потім потрібно перевірити ступінь готовності страви і при необхідності готувати ще близько 15-20 хвилин.
При подачі прикрасити свіжою зеленню.