Цесарка тушкована
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям експериментувати на кухні пропоную відмінний рецепт -цесарка тушкована з яблуками. Птах виходить дуже ніжною і ароматною, а яблучка просто таять у роті.
Це досить простий рецепт, в якому немає нічого зайвого.
1. Для початку необхідно вимити і очистити від шкірки яблука.
2. На сковороду з високими бортами і товстим дном покласти трохи вершкового масла і розтопити. Відправити туди яблука і підсмажити злегка.
3. Цесарку вимити, просушити і нарізати порційними шматочками.
4. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати спеції або сухі трави.
5. Надіслати птицю на сковороду і обсмажити до золотистої скоринки з двох сторін.
6. Щоб цесарка тушкована в домашніх умовах була соковита і ніжна потрібно приготувати соус. Для цього з'єднати сметану (або натуральний жирний йогурт без добавок) з сидром. Додати солі і перцю за смаком, а також щіпку кориці. Все ретельно перемішати до однорідної консистенції.
7. Вилити соус на сковороду, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Накрити кришкою і тушкувати до готовності. Періодично птицю потрібно перевертати, щоб утворилася рівномірна корочка.
Зробив, як зробити цесарку тушковану ще більш ароматною? для 5-10 хвилин до кінця приготування додайте пов'язані в пучок свіжі трави і пару зубчиків часнику.
- Tsesarka - 1 штука
- Яблука - 2 штуки
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сметана або йогурт - 1-2 Ст. Ложок
- Тамариски - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
1. Для початку необхідно вимити і очистити від шкірки яблука.
2. На сковороду з високими бортами і товстим дном покласти трохи вершкового масла і розтопити. Відправити туди яблука і підсмажити злегка.
3. Цесарку вимити, просушити і нарізати порційними шматочками.
4. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати спеції або сухі трави.
5. Надіслати птицю на сковороду і обсмажити до золотистої скоринки з двох сторін.
6. Щоб цесарка тушкована в домашніх умовах була соковита і ніжна потрібно приготувати соус. Для цього з'єднати сметану (або натуральний жирний йогурт без добавок) з сидром. Додати солі і перцю за смаком, а також щіпку кориці. Все ретельно перемішати до однорідної консистенції.
7. Вилити соус на сковороду, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Накрити кришкою і тушкувати до готовності. Періодично птицю потрібно перевертати, щоб утворилася рівномірна корочка.
Зробив, як зробити цесарку тушковану ще більш ароматною? для 5-10 хвилин до кінця приготування додайте пов'язані в пучок свіжі трави і пару зубчиків часнику.