Рецепт Цесарка тушкована фото

Цесарка тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Марокканська кухня
Птах
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

На замітку любителям експериментувати на кухні пропоную відмінний рецепт -цесарка тушкована з яблуками. Птах виходить дуже ніжною і ароматною, а яблучка просто таять у роті.

Опис приготування:

Це досить простий рецепт, в якому немає нічого зайвого.

1. Для початку необхідно вимити і очистити від шкірки яблука.

2. На сковороду з високими бортами і товстим дном покласти трохи вершкового масла і розтопити. Відправити туди яблука і підсмажити злегка.

3. Цесарку вимити, просушити і нарізати порційними шматочками.

4. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати спеції або сухі трави.

5. Надіслати птицю на сковороду і обсмажити до золотистої скоринки з двох сторін.

6. Щоб цесарка тушкована в домашніх умовах була соковита і ніжна потрібно приготувати соус. Для цього з'єднати сметану (або натуральний жирний йогурт без добавок) з сидром. Додати солі і перцю за смаком, а також щіпку кориці. Все ретельно перемішати до однорідної консистенції.

7. Вилити соус на сковороду, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Накрити кришкою і тушкувати до готовності. Періодично птицю потрібно перевертати, щоб утворилася рівномірна корочка.

Зробив, як зробити цесарку тушковану ще більш ароматною? для 5-10 хвилин до кінця приготування додайте пов'язані в пучок свіжі трави і пару зубчиків часнику.


  • Tsesarka - 1 штука
  • Яблука - 2 штуки
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Сметана або йогурт - 1-2 Ст. Ложок
  • Тамариски - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 20 грам
Це досить простий рецепт, в якому немає нічого зайвого.

1. Для початку необхідно вимити і очистити від шкірки яблука.

2. На сковороду з високими бортами і товстим дном покласти трохи вершкового масла і розтопити. Відправити туди яблука і підсмажити злегка.

3. Цесарку вимити, просушити і нарізати порційними шматочками.

4. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати спеції або сухі трави.

5. Надіслати птицю на сковороду і обсмажити до золотистої скоринки з двох сторін.

6. Щоб цесарка тушкована в домашніх умовах була соковита і ніжна потрібно приготувати соус. Для цього з'єднати сметану (або натуральний жирний йогурт без добавок) з сидром. Додати солі і перцю за смаком, а також щіпку кориці. Все ретельно перемішати до однорідної консистенції.

7. Вилити соус на сковороду, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Накрити кришкою і тушкувати до готовності. Періодично птицю потрібно перевертати, щоб утворилася рівномірна корочка.

Зробив, як зробити цесарку тушковану ще більш ароматною? для 5-10 хвилин до кінця приготування додайте пов'язані в пучок свіжі трави і пару зубчиків часнику.

Схожі рецепти