Цесарка у вині
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропоную відмінне блюдо, з тонкими відтінками виноградного смаку і аромату - цесарка у вині. Цю страву можна подати не тільки на обід або вечерю, але і на святковий стіл.
Безумовно, цесарка у вині - це не найпоширеніше блюдо. Найчастіше господинями використовується курка або качка. Однак якщо вам попалася цесарка, то обов'язково спробуйте приготувати її за цим рецептом.
- Tsesarka - 1 штука
- Червоне вино - 1 літр
- Цибулина - 1-2 штук
- Бекон - 1-2 скибочок
- Свіжі трави - 10 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Печериці - 150 грам (по бажанню)
1. Цесарку потрібно вимити і розрізати на 4 частини - 2 грудей і 2 ноги. Хребет можна використовувати для бульйону, наприклад. При бажанні можна натерти птаха спеціями і ароматними травами.
2. У каструлю з товстим дном або сотейник відправити дрібно нарізаний бекон. Тим часом очистити і нарізати середніми півкільцями цибулю (в даному варіанті використовується ріпчаста і шалот). Надіслати цибулю до бекону і обсмажити до золотистого кольору. Коли цибуля майже готовий, відправити в каструлю 1 столову ложку борошна і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
3. Потім відправити до цибулі цесарку і обсмажити з двох сторін буквально пару хвилин. Зробив, як зробити цесарку у вині більше ароматної? Необхідно додати свіжу зелень і трави. Для зручності їх можна зв'язати в тугий пучок і викласти прямо в каструлю.
4. Тепер можна влити червоне вино, довести до кипіння і готувати на повільному вогні близько 30 хвилин.
5. Тим часом можна вимити і очистити гриби. Нарізати їх невеликими шматочками і через півгодини відправити в каструлю до цесарки. Гаситися цесарка у вині в домашніх умовах буде в цілому близько 1 годину. Подавати блюдо можна з запеченою картоплею або іншим улюбленим гарніром.