Рецепт Курка по-марокканські фото

Курка по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Марокканська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Романтична вечеря, Святковий обід
Гарячі страви

Якщо описати смак цієї приголомшливої ​​курки декількома словами, то це справжній вибух емоцій і сплеск смакових відчуттів! !! Ви ніколи не пробували нічого подібного, так чому б не почати сьогодні.

Я ніколи не була в Марокко і не впевнена, що коли-небудь долечу до цієї чудової країни, але з цим рецептом приготування курки по-марокканські я цілком можу дозволити собі влаштувати незвичайний вечерю в арабському стилі. Я бачила багато передач про Марокко і уявляю, як вигладить ця барвиста стану, так ось це чудове блюдо таке ж яскраве, як і місце, де воно було придумано, причому як за зовнішнім виглядом, так і за смаком. Така курка виходить дуже ніжна і соковита, але при цьому пряна і ароматна, адже тут таке приголомшливе поєднання спецій і інгредієнтів, яке ми більше ніде не зустрінемо. Я вже кілька разів готувала таку курочку для своєї сім'ї, і завжди вона розходилася на ура, а зараз я хочу і вам розповісти, як зробити курку по-марокканські, і сподіваюся, що вона вам так само сподобається.

  • Гомілка куряча - 10-12 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Оливки - 100 грам
  • Шафран - 1 щіпка
  • Петрушка свіжа - 15 грам
  • Часник - 4-5 зубчиків (в маринад)
  • Куркума - 0, 5-1 чайних ложки (в маринад)
  • Кмин - 0, 5-1 чайних ложки (в маринад)
  • Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок (в маринад)
  • Сіль - За смаком (в маринад)
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки (в маринад)
курка по-марокканські - фото крок 1
Для початку нам необхідно приготувати маринад для курки. Для цього ми змішуємо в чаші блендера часник, kurkumu, кмин, оливкова олія, солимо і перчимо. Кількість часнику і спецій ви можете додавати на ваш розсуд, але я кладу приблизно по чайній ложці кожної з приправ. Подрібнюємо всі інгредієнти в блендері до стану кашки.
курка по-марокканські - фото крок 2
Курячі гомілки натираємо приготовленим маринадом і залишаємо на кілька годин в холодильнику, а краще на ніч.
курка по-марокканські - фото крок 3
Коли курка добре промаринуется, ми розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо на ньому спершу нарізаний півкільцями цибулю до прозорості, а потім додаємо до нього курку і ще кілька хвилин смажимо все разом.
курка по-марокканські - фото крок 4
Потім вливаємо воду так, щоб рідина прикривала курку наполовину, додаємо шафран і нарізаний часточками лимон, тушкуємо на повільному вогні 25 хвилин. В кінці додаємо оливки і подрібнену зелень. Наша курочка готова, і тепер ви можете її спробувати. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти