Рецепт Курячі стегна з паприкою і нутом фото

Курячі стегна з паприкою і нутом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Бобові, Курка, Курячі стегенця
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Скільки варіантів приготування курячого м'яса ви знаєте? Їх існує безліч, тому ще один зайвим точно не буде. Отже, розповім, як приготувати курячі стегна з паприкою і нутом.

Копчена паприка надає стравам приємний аромат, смак, а також колір. Мені смак цієї спеції нагадує про літо, про смак шашлику на природі. А поєднання курячого м'яса з нутом виявилося дуже вдалим. Нут використовуйте консервований або заздалегідь відваріть його. Можна запекти курячі гомілки або окосту.

  • Копчена паприка - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
  • Орегано - 1 щіпка
  • Стегна - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 штука
  • Консервований нут - 400 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - За смаком
курячі стегна з паприкою і нутом - фото крок 1
1. Змішайте спеції: паприка, сіль, мелений чорний перець, часниковий порошок, орегано. Вимийте м'ясо і витріть його насухо, потім помістіть в миску і додайте спеції. Якщо є час, маринують м'ясо кілька годин, але і через пару хвилин воно буде смачне.
курячі стегна з паприкою і нутом - фото крок 2
2. Наріжте півкільцями цибулину, потім викладіть на дно форми для запікання і перемішайте зі столовою ложкою оливкової олії.
курячі стегна з паприкою і нутом - фото крок 3
3. З'єднайте м'ясо з нутом, слив з нього воду, лимонним соком, цедрою, оливковою олією.
курячі стегна з паприкою і нутом - фото крок 4
4. Викладіть м'ясо з усіма інгредієнтами поверх цибульного шару.
курячі стегна з паприкою і нутом - фото крок 5
5. Запікайте м'ясо в розігрітому до 170-180 градусів духовці близько 45 хвилин. Готову страву прикрасьте дрібно нарубаної зеленню і подавайте до столу.

Схожі рецепти