Курячі стегна з паприкою і нутом
(покроковий рецепт з фото)
Скільки варіантів приготування курячого м'яса ви знаєте? Їх існує безліч, тому ще один зайвим точно не буде. Отже, розповім, як приготувати курячі стегна з паприкою і нутом.
Копчена паприка надає стравам приємний аромат, смак, а також колір. Мені смак цієї спеції нагадує про літо, про смак шашлику на природі. А поєднання курячого м'яса з нутом виявилося дуже вдалим. Нут використовуйте консервований або заздалегідь відваріть його. Можна запекти курячі гомілки або окосту.
- Копчена паприка - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Орегано - 1 щіпка
- Стегна - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Консервований нут - 400 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком
1. Змішайте спеції: паприка, сіль, мелений чорний перець, часниковий порошок, орегано. Вимийте м'ясо і витріть його насухо, потім помістіть в миску і додайте спеції. Якщо є час, маринують м'ясо кілька годин, але і через пару хвилин воно буде смачне.
2. Наріжте півкільцями цибулину, потім викладіть на дно форми для запікання і перемішайте зі столовою ложкою оливкової олії.
3. З'єднайте м'ясо з нутом, слив з нього воду, лимонним соком, цедрою, оливковою олією.
4. Викладіть м'ясо з усіма інгредієнтами поверх цибульного шару.
5. Запікайте м'ясо в розігрітому до 170-180 градусів духовці близько 45 хвилин. Готову страву прикрасьте дрібно нарубаної зеленню і подавайте до столу.