Турецька самса
(покроковий рецепт з фото)
Турецька самса в домашніх умовах стане не тільки відмінним варіантом для перекусу, але і хорошою закускою для гостей. Апетитна і соковита начинка, хрустке тісто - дуже смачно!
Якщо вам ще не попадався рецепт турецької самси і вам не доводилося її готувати, то потрібно терміново це виправити. Неймовірно соковита начинка в хрусткому тесті ... Що може бути смачніше? За розміром ви можете зробити самсу абсолютно різну: і зовсім невелику, і досить велику.
- Маргарин або вершкове масло - 250 грам
- Крем - 250 грам
- Борошно - 750-850 грам
- Сода - 1 щіпка
- Фарш - 500 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Цибулина - 2-3 штук
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
1. У глибоку миску просіяти борошно з содою.
2. Заморожене вершкове масло (можна також використовувати якісний маргарин) нарубати ножем або натерти на тертці.
3. Руками розім'яти все до однорідної крихти.
4. Потім поступово додавати сметану (її може знадобиться трохи більше або трохи менше) і замісити тісто. Скачати його в кульку і відкласти на час в холодильник.
5. Тим часом можна зайнятися начинкою. М'ясо пропустіть через м'ясорубку. Цибулину наріжте дрібними кубиками. Очистіть картопля і наріжте його маленькими брусочками або натріть на крупній тертці.
6. Посоліть і поперчіть начинку за смаком. Можна додати спеції або сушену зелень, наприклад. Все як слід перемішайте і сформуйте з фаршу невеликі овали.
7. Тісто викладіть на присипану борошном поверхню і розкачати досить тонко. Наріжте довгими смужками середньої ширини. Щоб турецька самса в домашніх умовах виглядала більш красиво, можна нарізати тісто за допомогою фігурного ножа.
8. Далі все дуже просто: кожен шматочок тесту потрібно обернути навколо начинки і щільно заліпити краю.
9. Зверху самсу змастіть збитим яйцем і присипте кунжутом. Викладіть на деко, застелене пергаментом або змащений маслом. Надішліть в розігріту духовку.
10. Ось і весь простий рецепт турецької самси.
11. Трохи остудивши, можна пробувати приготовану страву і пригощати їм близьких.