Рецепт Турецька самса фото

Турецька самса
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто , М'ясо , Молочні продукти , Фарш , Яйця
Дієтичне харчування
На полуденок , На природу , Фуршет
Випічка
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Турецька самса в домашніх умовах стане не тільки відмінним варіантом для перекусу, але і хорошою закускою для гостей. Апетитна і соковита начинка, хрустке тісто - дуже смачно!

Опис приготування:

Якщо вам ще не попадався рецепт турецької самси і вам не доводилося її готувати, то потрібно терміново це виправити. Неймовірно соковита начинка в хрусткому тесті ... Що може бути смачніше? За розміром ви можете зробити самсу абсолютно різну: і зовсім невелику, і досить велику.

  • Маргарин або вершкове масло - 250 грам
  • Крем - 250 грам
  • Борошно - 750-850 грам
  • Сода - 1 щіпка
  • Фарш - 500 грам
  • Картопля - 2-3 штук
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
турецька самса - фото крок 1
1. У глибоку миску просіяти борошно з содою.
турецька самса - фото крок 2
2. Заморожене вершкове масло (можна також використовувати якісний маргарин) нарубати ножем або натерти на тертці.
турецька самса - фото крок 3
3. Руками розім'яти все до однорідної крихти.
турецька самса - фото крок 4
4. Потім поступово додавати сметану (її може знадобиться трохи більше або трохи менше) і замісити тісто. Скачати його в кульку і відкласти на час в холодильник.
турецька самса - фото крок 5
5. Тим часом можна зайнятися начинкою. М'ясо пропустіть через м'ясорубку. Цибулину наріжте дрібними кубиками. Очистіть картопля і наріжте його маленькими брусочками або натріть на крупній тертці.
турецька самса - фото крок 6
6. Посоліть і поперчіть начинку за смаком. Можна додати спеції або сушену зелень, наприклад. Все як слід перемішайте і сформуйте з фаршу невеликі овали.
турецька самса - фото крок 7
7. Тісто викладіть на присипану борошном поверхню і розкачати досить тонко. Наріжте довгими смужками середньої ширини. Щоб турецька самса в домашніх умовах виглядала більш красиво, можна нарізати тісто за допомогою фігурного ножа.
турецька самса - фото крок 8
8. Далі все дуже просто: кожен шматочок тесту потрібно обернути навколо начинки і щільно заліпити краю.
турецька самса - фото крок 9
9. Зверху самсу змастіть збитим яйцем і присипте кунжутом. Викладіть на деко, застелене пергаментом або змащений маслом. Надішліть в розігріту духовку.
турецька самса - фото крок 10
10. Ось і весь простий рецепт турецької самси.
турецька самса - фото крок 11
11. Трохи остудивши, можна пробувати приготовану страву і пригощати їм близьких.

Схожі рецепти