Тунець консервований
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт був винайдений ще багато століть назад, коли моряки привозили настільки багато риби, що її доводилося заготовлювати про запас. Консервований тунець, приготований в маслі, дуже смачний!
Рецепт приготування тунця досить простий. Ви можете скористатися ним, якщо у вас є надлишки цієї риби. Після консервації ви можете використовувати цю рибу для приготування різних страв, в тому числі і для салатів. Щоб дізнатися, як приготувати тунця консервованого, читайте цей рецепт.
- Тунець - 2 кілограма
- Вода - 2 L
- Сіль - 1 Склянка
- Перець - За смаком
- Масло оливкове - 1 літр
Для цього рецепта вам знадобляться стейки тунця або його філе. Рибу промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.
У каструлю влийте два літри води і розчиніть в ній склянку солі. Викладіть половину тунця в каструлю. Залиште на чотири години. Іншу частину наріжте, готуйте в пароварці двадцять хвилин, а потім підсушіть в духовці при температурі сто градусів один годину.
Замариноване в солі філе наріжте великими шматками і складіть в банки. Присипте їх меленим перцем і залийте оливковою олією. Другу частину тунця дістаньте з духовки, остудіть і також розкладіть в банки, затоку маслом. Поставте банки в духовку, розігріту до ста десяти градусів, накрийте кришками, готуйте чотири години. Потім кришки закрутіть і зберігайте тунця в холодильнику.