Рецепт Трюфелі фото

Трюфелі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Вершки, Какао, Шоколад
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження, Фуршет
Солодке, Десерти, Цукерки

Такі цукерки можна подати з чаєм до приходу гостей або упакувати в красиву коробку і презентувати в якості подарунка. Розповім, як приготувати трюфелі, які обвалюють в какао-порошку.

Для приготування обов'язково використовуйте якісний шоколад, з вмістом какао не менше 67%, а краще 72% і вище. Завдяки йому цукерки вийдуть дійсно шоколадними. Трюфель можна обваляти в какао, як в рецепті, або в подрібнених горіхах, кокосової або вафельної стружці.

  • Гіркий шоколад - 225 грам
  • Вершки - 0, 5 склянки (не менше 30% жирності)
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Какао - За смаком
1
У сотейник налийте жирні вершки і відправте його на середній вогонь, доведіть до кипіння вершки, весь час помішуючи лопаткою.
2
Шоколад подрібніть і залийте його теплими вершками, додайте екстракт ванілі, залиште на кілька хвилин і перемішайте.
3
Залиште масу до охолодження, а потім відправте в холодильник на 2 годину.
4
Дістаньте застиглу шоколадну масу і за допомогою чайної ложки або ложки для морозива сформуйте кульки.
5
Руками надайте правильну форму кульки і викладіть на пергамент, відправте в холодильник на ніч.
6
Готові трюфелі обваляйте в какао-порошку і подавайте до столу або зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти