Трюфелі
(покроковий рецепт з фото)
Такі цукерки можна подати з чаєм до приходу гостей або упакувати в красиву коробку і презентувати в якості подарунка. Розповім, як приготувати трюфелі, які обвалюють в какао-порошку.
Для приготування обов'язково використовуйте якісний шоколад, з вмістом какао не менше 67%, а краще 72% і вище. Завдяки йому цукерки вийдуть дійсно шоколадними. Трюфель можна обваляти в какао, як в рецепті, або в подрібнених горіхах, кокосової або вафельної стружці.
- Гіркий шоколад - 225 грам
- Вершки - 0, 5 склянки (не менше 30% жирності)
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Какао - За смаком
1
У сотейник налийте жирні вершки і відправте його на середній вогонь, доведіть до кипіння вершки, весь час помішуючи лопаткою.
2
Шоколад подрібніть і залийте його теплими вершками, додайте екстракт ванілі, залиште на кілька хвилин і перемішайте.
3
Залиште масу до охолодження, а потім відправте в холодильник на 2 годину.
4
Дістаньте застиглу шоколадну масу і за допомогою чайної ложки або ложки для морозива сформуйте кульки.
5
Руками надайте правильну форму кульки і викладіть на пергамент, відправте в холодильник на ніч.
6
Готові трюфелі обваляйте в какао-порошку і подавайте до столу або зберігайте в прохолодному місці.