Шоколадні трюфелі (цукерки)
(покроковий рецепт з фото)
Елегантний за формою і вишуканий за смаком трюфель - класичне блюдо французької кухні. Існує кілька версій народження цього кондитерського вишуканості, представляю вам класичний варіант.
Темні, шоколадні, оксамитові, вишукані - все це про трюфелі - цукерки з однойменною назвою найдорожчого в світі гриба. Цукерки таять в собі інтригу, розкіш, пригода. Шоколадні трюфелі в фабричних і домашніх умовах роблять з ганаша, а потім глазурують і обвалюють у какао, подрібнених горіхах, какао. Смак шоколаду можете прикрасити добавками, зразок рома, лікеру або коньяку.
- Шоколад - 200 грам
- Вершки жирні - 1/3 склянки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Какао - 50 грам
1. Розтопіть шоколад в гарячих вершках.
2. Додайте в ганаш дрібку солі. Остудіть суміш.
3. Сформуйте цукерки у формі кульок.
4. Обваляйте цукерки в какао порошку. Пригощайтеся!