Шоколадні трюфелі з ромом
(покроковий рецепт з фото)
Смачні шоколадні трюфелі з ромом можна не тільки купити в магазині, але і приготувати в домашніх умовах. Вас здивує простота приготування цих вишуканих французьких шоколадних цукерок.
Напевно всі ви пробували покупні шоколадні трюфелі - дуже смачні французькі шоколадні цукерки, названі так через свого зовнішньої схожості з однойменними грибами. Ласунам і іншим небайдужим до цукерок рекомендую приготувати шоколадні трюфелі з ромом в домашніх умовах - виходять вони куди смачніше магазинних, а готуються - ну до смішного просто. Головне - готуйте відразу подвійну, а то й потрійну порцію, оскільки такі цукерки довго в резервах не затримуються
- Шоколад - 280 грам
- Вершки - 80 мілілітрів
- Ванільна есенція - 1 Ст. Ложка
- Ром темний - 2 Ст. Ложки
- Какао-порошок - - За смаком
- Fistashki - - За смаком
Розбираємо шоколад на невеликі шматочки.
На повільному вогні підігріваємо вершки - підігріваємо, але ні в якому разі не кип'ятимо, як тільки на поверхні з'являться бульбашки - відразу ж знімаємо з вогню. Теплими вершками заливаємо шматочки шоколаду.
Перемішуємо. Якщо шоколад все одно не хоче розтоплювати - ставимо миску на водяну баню або просто на каструлю з киплячою водою.
Перемішуємо суміш ложкою до тих пір, поки шоколад повністю не розтопиться. Потім додаємо в суміш ванільну есенцію, знову добре перемішуємо.
Додаємо ром, знову добре перемішуємо.
Ідеально гладку масу ставимо в холодильник, щоб вона трохи охолола.
З злегка застиглої маси формуємо красиві кульки.
Ставимо кульки в холодильник ще хвилин на 20. Потім обвалюють їх в какао-порошку.
При бажанні, якусь частину цукерок можна обваляти в крупно мелених фісташках.
Власне, шоколадні трюфелі готові! Зберігатися в холодильнику можуть до 2-3 днів, проте дуже сумніваюся, що їм вдасться протриматися так довго