Шоколадні трюфелі з шампанським
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування святкових трюфелів до 14 лютого через шоколаду, вершків, шампанського і цукру.
Довести до кипіння вершки в невеликій каструлі на середньому вогні. Відразу ж залити гарячими вершками шоколад в мисці, перемішати до отримання однорідної маси. Додати шампанське і коньяк. Поставити в холодильник на 1 час, поки суміш не охолоне до такої міри, щоб з неї можна було скачати кульки.
Використовуючи спеціальну ложку або совок для морозива, зробити кульки діаметром 3 см. Обваляти кожен в цукрі і викласти на аркуші для випічки. Накрити і поставити трюфелі в холодильник принаймні на 30 хвилин або до 3 днів перед подачею на стіл.
- Вершків - 1/2 склянки
- Шоколаду - 240 грам (напівсолодкого, крупно нарізаного)
- Коньяку - 1 Ст. Ложка
Використовуючи спеціальну ложку або совок для морозива, зробити кульки діаметром 3 см. Обваляти кожен в цукрі і викласти на аркуші для випічки. Накрити і поставити трюфелі в холодильник принаймні на 30 хвилин або до 3 днів перед подачею на стіл.