Тріска в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Ні для кого не секрет, що тріска є дієтичної, але досить сухий рибою. Тому її слід правильно приготувати, щоб вона вийшла не тільки корисною, але і смачною, ароматної, соковитою.
Багато хто з нас любить рибу, але вживають досить рідко через її специфічного запаху. Щоб позбавиться від нього, використовуйте спеції. Також відмінно підійде молоко, яке відмінно рятує від небажаного запаху. Щоб дізнатися, як приготувати тріску в молоці прочитайте цей рецепт.
- Лихоманка - 800 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Молоко - 400 мілілітрів
- Корінь селери - 180 грам
- Морква - 230 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Часник - 20 грам
- Петрушка - 15 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Приправа для риби - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
Очистіть цибулю, морква і селера, вимийте овочі. Потім наріжте їх кубиками товщиною близько 1 см. Часник очистіть і нарубати. Пасеруйте на рослинному маслі овочі до золотистого відтінку на оливковій олії.
Рибу почистіть і гарненько промийте. Потім обсушити її і наріжте на стейки близько трьох сантиметрів завтовшки. Натріть тріску сіллю і перцем, збризніть лимонним соком.
У форму для запікання викладіть стейки тріски, обсмажені овочі, додайте лавровий лист, залийте все гарячим молоком. Потім присипте все приправою для риби, а на кожен стейк покладіть по шматочку вершкового масла.
Розігрійте духовку до двохсот градусів. Поставте в неї рибу і запікайте протягом 20 хвилин. Подавайте блюдо гарячим. Смачного!