Торт «Золоті куполи»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "золоті куполи" не тільки дуже красивий і святковий, але ще і дуже смачний. Хрустке заварне тісто, ягідне желе і дуже смачний ванільний крем - від такого торта неможливо відірватися!
Торт "золоті куполи" - один з найулюбленіших десертів в нашій родині. Щоб його приготувати, звичайно, потрібно неабияк провозитися, але воно того варто. Хрустке тісто профитролей з ніжним кремом, за смаком дуже схожим на ванільне морозиво, ягідне желе з кислинкою - просто бомба. Ділюся рецептом, як приготувати ці ласощі. Так як рецепт досить трудомісткий, я готую його на свята, найчастіше на Новий рік і Різдво, запасіться відповідними прикрасами. Ягоди можна брати будь-які, як свіжі, так і заморожені, головне, щоб не було кісточок. За цим рецептом можна готувати не тільки такий тортик, але і просто спекти дуже смачні заварні тістечка. Спробуйте цей рецепт, я впевнена на 102 відсотка, що спробувавши його раз, ви будете знову і знову використовувати тільки його.
- Вершкове масло - 400 грам(100 г - в тісто і 300 г - для крему)
- Вода - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Куряче яйце - 5 штук(4 шт - в тісто і 1 шт - в вершках)
- Згущене молоко, банку - 1 штука
- Молоко - 200 мілілітрів
- Борошно - 150 мілілітрів(+4 ст. L. В вершках)
- Ванільний цукор - 5 грам
- Ягоди - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Желатин - 10 грам
- Лікер - 10 мілілітрів