Рецепт Торт «Золоті куполи» фото

Торт «Золоті куполи»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Заварне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти, Еклери

Торт "золоті куполи" не тільки дуже красивий і святковий, але ще і дуже смачний. Хрустке заварне тісто, ягідне желе і дуже смачний ванільний крем - від такого торта неможливо відірватися!

Торт "золоті куполи" - один з найулюбленіших десертів в нашій родині. Щоб його приготувати, звичайно, потрібно неабияк провозитися, але воно того варто. Хрустке тісто профитролей з ніжним кремом, за смаком дуже схожим на ванільне морозиво, ягідне желе з кислинкою - просто бомба. Ділюся рецептом, як приготувати ці ласощі. Так як рецепт досить трудомісткий, я готую його на свята, найчастіше на Новий рік і Різдво, запасіться відповідними прикрасами. Ягоди можна брати будь-які, як свіжі, так і заморожені, головне, щоб не було кісточок. За цим рецептом можна готувати не тільки такий тортик, але і просто спекти дуже смачні заварні тістечка. Спробуйте цей рецепт, я впевнена на 102 відсотка, що спробувавши його раз, ви будете знову і знову використовувати тільки його.

  • Вершкове масло - 400 грам(100 г - в тісто і 300 г - для крему)
  • Вода - 250 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Куряче яйце - 5 штук(4 шт - в тісто і 1 шт - в вершках)
  • Згущене молоко, банку - 1 штука
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Борошно - 150 мілілітрів(+4 ст. L. В вершках)
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Ягоди - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Лікер - 10 мілілітрів
торт
Для заварного тесту покладіть в каструльку 100 гр вершкового масла, влийте воду і додайте дрібку солі. Прогрійте на плиті до повного розчинення масла і солі, але так, щоб суміш не закипіла.
торт
Заздалегідь приготуйте борошно, просійте її в глибокий посуд.
торт
Коли вода з маслом прогріється, швидко всипте борошно і енергійно перемішайте. Так ми заваримо наше тісто.
торт
Коли перемішаєте тісто до однорідності, поставте каструльку знову на вогонь і трохи його підсушіть. Потрібно, щоб вийшла зайва волога.
торт
Визначити готовність підсушеного тесту дуже просто, на денці повинен залишитися білий борошнистий наліт. Залиште тісто, щоб воно охололо градусів до 60.
торт
Тепер потрібно вмішати в тісто яйця. Їх потрібно додавати по одному. Зазвичай у мене йде 4 яйця, але якщо маленькі можна і 5 штук.
торт
Тісто має вийти як дуже густа сметана. Це легко перевірити, потрібно трохи набрати тесту на лопаточку - воно повинно добре стікати, утворюючи трикутничок.
торт
Викладіть тісто в кондитерський мішок, сформуйте профитроли і відправте в розігріту до 220 градусів духовку. Випікайте 5 хвилин, потім зменшіть температуру до 190 і залиште профитроли ще на 20-25 хвилин. Основу торта випікаємо так само, розклавши тісто на пергамент кругом, приблизно 20-24 см в діаметрі.
торт
Поки готуються наші профітролі і основа торта, приступимо до крему. Змішайте молоко, згущене молоко, яйце, борошно (4 ст. Л.) і відправте на вогонь.
торт
Варіть крем, постійно помішуючи, до загустіння на повільному вогні. Коли він буде готовий, додайте ванільний цукор і перемішайте.
торт
Вершкове масло (300 г) кімнатної температури збийте міксером до пишноти.
торт
Коли охолоне наша заварювана основа крему, змішайте її з вершковим маслом, додаючи невеликими порціями. Крем готовий, поставте його в холод.
торт
Поки готували крем, профитроли і основа вже готові. Тепер нам потрібно наповнити профитроли кремом.
торт
Можна наповнити профитроли за допомогою кондитерського мішка, але я просто роблю розріз на денці і ложкою вкладаю крем.
торт
Ягоди відваріть з цукром (у мене вишня без кісточки), додайте желатин і розмішайте до повного розчинення. Остудіть і викладіть ягоди на охолоджений корж.
торт
Коли желе застигне, викладіть зверху шар крему.
торт
Потім черга підготовлених профитролей. Викладіть їх по всій поверхні коржа. Наш тортик готовий, прикрасьте його, дайте постояти і подавайте на святковий стіл.

Схожі рецепти