Золоті булочки
(покроковий рецепт з фото)
Золотими булочки стають завдяки куркумі або шафрану. При мінімальному наборі продуктів отримуємо прекрасний результат - м'які ароматні булочки з родзинками!
Розповідаю, як приготувати "золоті булочки" . Для тіста знадобиться шафран, який можна замінити куркумою. Погрійте молоко з куркумою і цукром, щоб останній повністю розчинився. Остудіть, з'єднайте з іншими інгредієнтами і замісіть тісто. Для аромату можна покласти мелений кардамон. Булочки дуже ніжні, це й не дивно, вони на молоці, сметані і маслі! пробуйте!
- Молоко - 180 мілілітрів
- Куркума або шафран - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 50 грам
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам (приблизно)
- Сіль - 2 щіпки
- Кардамон - 0, 25 чайних ложки (по бажанню)
- Вершкове масло - 55 грам
- Крем 20% - 60 грам
- Яйце - 2 штуки(+ 1 шт для змазування булочок)
- Ізюм - За смаком
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. У каструлі з'єднайте молоко, цукор і куркума. Традиційно, звичайно, використовується шафран, але за його відсутністю можна використовувати і куркуму. Доведіть до кипіння, потім остудіть до 40 градусів.
3. Яйця з'єднайте зі сметаною і розтопленим маслом, вилочкою або віночком збийте.
4. З'єднайте яєчну суміш з молочною, покладіть сіль, кардамон, перемішайте, додавайте частинами борошно, дріжджі.
5. Замісити тісто вручну або за допомогою тістоміса з насадкою "гак" . Воно повинно вийти злегка липке, але пружне. Накрийте серветкою і приберіть в тепле місце на 1, 5-2 годину.
6. Коли тісто збільшиться в два рази, приступаємо до формування булочок. Розділіть тісто на шматки 60-70 г кожна, це приблизно 12-14 кульок, мені зручно було розділити на 16 шматочків.
7. Кожна кулька тесту розкачайте на столі в смужку довжиною 20 см. Надайте форму літери"S" .
8. Змастіть заготовки збитим яйцем, покладіть в центри завитків по родзинку (його потрібно попередньо замочити у воді). Дайте расстояться в теплі 20 хвилин.
9. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
10. Пригощайтеся ароматними булочками!