Рецепт Золоті булочки фото

Золоті булочки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шведська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку
Випічка, Солодке, Булочки

Золотими булочки стають завдяки куркумі або шафрану. При мінімальному наборі продуктів отримуємо прекрасний результат - м'які ароматні булочки з родзинками!

Розповідаю, як приготувати "золоті булочки" . Для тіста знадобиться шафран, який можна замінити куркумою. Погрійте молоко з куркумою і цукром, щоб останній повністю розчинився. Остудіть, з'єднайте з іншими інгредієнтами і замісіть тісто. Для аромату можна покласти мелений кардамон. Булочки дуже ніжні, це й не дивно, вони на молоці, сметані і маслі! пробуйте!

  • Молоко - 180 мілілітрів
  • Куркума або шафран - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 50 грам
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 грам
  • Борошно пшеничне - 500 грам (приблизно)
  • Сіль - 2 щіпки
  • Кардамон - 0, 25 чайних ложки (по бажанню)
  • Вершкове масло - 55 грам
  • Крем 20% - 60 грам
  • Яйце - 2 штуки(+ 1 шт для змазування булочок)
  • Ізюм - За смаком
золоті булочки - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
золоті булочки - фото крок 2
2. У каструлі з'єднайте молоко, цукор і куркума. Традиційно, звичайно, використовується шафран, але за його відсутністю можна використовувати і куркуму. Доведіть до кипіння, потім остудіть до 40 градусів.
золоті булочки - фото крок 3
3. Яйця з'єднайте зі сметаною і розтопленим маслом, вилочкою або віночком збийте.
золоті булочки - фото крок 4
4. З'єднайте яєчну суміш з молочною, покладіть сіль, кардамон, перемішайте, додавайте частинами борошно, дріжджі.
золоті булочки - фото крок 5
5. Замісити тісто вручну або за допомогою тістоміса з насадкою "гак" . Воно повинно вийти злегка липке, але пружне. Накрийте серветкою і приберіть в тепле місце на 1, 5-2 годину.
золоті булочки - фото крок 6
6. Коли тісто збільшиться в два рази, приступаємо до формування булочок. Розділіть тісто на шматки 60-70 г кожна, це приблизно 12-14 кульок, мені зручно було розділити на 16 шматочків.
золоті булочки - фото крок 7
7. Кожна кулька тесту розкачайте на столі в смужку довжиною 20 см. Надайте форму літери"S" .
золоті булочки - фото крок 8
8. Змастіть заготовки збитим яйцем, покладіть в центри завитків по родзинку (його потрібно попередньо замочити у воді). Дайте расстояться в теплі 20 хвилин.
золоті булочки - фото крок 9
9. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
золоті булочки - фото крок 10
10. Пригощайтеся ароматними булочками!

Схожі рецепти