Торт з баклажанів з помідорами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу запропонувати вам оригінальний рецепт, як приготувати смачний закусочний торт з баклажанів з помідорами і сиром. За смаком закуска нагадує "тещин язик", а зовні дуже схожа на торт.
Закусочний торт з баклажанів з помідорами і сиром - відмінне літня страва, яке підійде і для буденного, і для святкового столу. "святковість" цієї закуски залежить лише від прикраси. Якщо, наприклад, для звичайної вечері, ви не будете вишукано прикрашати торт, а просто подасте до столу смачну закуску, то до святкового столу просто красиво прикрасьте - і всі ваші гості будуть в повному захваті!
- Баклажан - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Вафлі - 6 штук
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Сир твердий - 70 грам
- Часник - 2 зубчики
- Зелень для прикраси - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Баклажан і помідори промийте, часник очистіть і дрібно поріжте або подрібніть за допомогою часникового преса.
Баклажани порізати кружальцями завтовшки 5-7 мм.
Обсмажте баклажани в олії з обох боків до золотистого кольору.
Помідори поріжте тонкими кружечками (бажано товщиною до 5 мм).
Починаємо збирати торт. На відповідну за формою тарілку покладіть першу вафлю. Розподіліть по ній рівним шаром 1 ст. Ложку майонезу.
Зверху розкладіть обсмажені кружальця баклажанів. Зверху розкладіть маленькі шматочки часнику.
Накрийте другим вафельним листом, який знову змастіть майонезом, і викладіть тонкі кружальця помідорів.
Знову повторіть процедуру з вафельним листом і третім шаром викладіть натертий на крупній тертці твердий сир.
Наступний шар - кружальця помідорів. І останній - баклажани з часником. Накрийте останнім вафельним листом.
Зверху торт прикрасьте за бажанням. Я змастила майонезом, квіточки зробила з вареної моркви і залишилися кружечків баклажанів. А по колу виклала натертий твердий сир. Ви ж можете прикрасити торт інакше, як вам більше подобається.
Надішліть торт в холодильник для просочення на 1 час. Занадто довго не варто витримувати торт перед подачею до столу, адже вафельні лист дуже тонкі, і їм не потрібно багато часу, щоб просочитися.