Торт «Пізанська вежа»
(покроковий рецепт з фото)
Торт виходить великим і смачним, його вистачить на велику кількість гостей. Пропоную покроковий фоторецепт, як приготувати торт «Пізанська вежа». У деяких сім'ях такий торт - це ціла подія!
Найсмачніший торт - це випічка домашнього виробництва. Десерт виходить дуже смачним, коржі неймовірно ніжні, прямо тануть у роті і дуже гармонують зі сметанним кремом. В якості прикраси можна придумати все, що завгодно, в даному випадку це крихта з коржів і фотодрук на верхівку. Починаємо готувати!
- Олія - 300 грам
- Маргарин - 200 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 3, 5 склянки
- Мед - 500 грам
- Борошно - 10 склянок
- Крем - 1800 грам
- Розчинна кава - 1 Ст. Ложка
- Окріп - 1 Ст. Ложка
- Загущувач - 3 штуки
- Горіхи - 75 грам
- Сода - 3 чайних ложки
1. Ставимо каструлю на вогонь і додаємо в неї мед, олія, маргарин. Чекаємо, коли все розтопиться.
2. Додаємо соду.
3. Все добре перемішуємо.
4. Прибираємо з вогню і збиваємо вінчиком або міксером.
5. Трохи охолоджуємо, а потім вводимо по одному яйця.
6. Додаємо цукор.
7. Порційно додаємо борошно.
8. Вимішуємо тісто.
9. Готове тісто залишаємо на півгодини, щоб воно відпочило.
10. Поділяємо тісто на двадцять п'ять частин.
11. Кожну тонко розгортаємо, вирізаємо коржі.
12. Ставимо коржі по черзі в духовку.
13. Випікаємо кожен при температурі 180 градусів хвилин п'ять. Залишки тесту також випікаємо, вони стануть в нагоді для прикраси.
14. Складаємо все коржі один на один.
15. Після приготування основи починаємо приготування крему. В окропі розчиняємо кави.
16. Змішуємо сметану, цукор, загущувач і збиваємо все віночком або міксером.
17. Додаємо каву.
18. Все акуратно перемішуємо.
19. Перемащуємо коржі кремом.
20. Залишки тесту перебиваємо в блендері або качалкою. І прикрашаємо крихтою боки, на верхній корж поміщаємо фотодрук, а краю декоруємо крихтою.