Торт «вежа»
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніший і красивий торт, який мені доводилося готувати. Таким тортиком можна прикрасити стіл на будь-яке свято. Виходить так смачно, що пальчики оближеш!
Для любителів сметани такий тортик зі сметанним кремом, буде улюбленими ласощами! Замість кави можна додати в крем ложку джему або кришений шоколад.
- Олія - 300 грам
- Маргарин - 200 грам
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 3, 5 склянки(0, 5 - в тісто, інше - в крем)
- Мед - 500 грам
- Борошно - 8-10 склянок (дивіться за густотою тесту)
- Крем - 1800 грам (краще брати пожирніше, наприклад - 30%)
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Кава - 1 Ст. Ложка
- Загущувач для сметани - 2-3 штук (пакетика. Або крохмаль 60-80 г. Але це опціонально, в принципі, крем повинен застигнути сам по собі. )
Змішайте в посуді мед, олія, маргарин, яйце, борошно і цукор. Збийте міксером.
Розділити тісто 23-24 частини.
Розкачайте тісто дуже тонко. Виріжте рівні коржі. Зручно для цього використовувати тарілку або кришку від каструльки / сковорідки.
Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 5-7 хвилин.
Змішайте сметану, кава, воду і цукор. Повапните кремом стики між коржами. Якщо хочете, до сметани можна додати загущувач або крохмаль, але він повинен застигнути і сам по собі.
Качалкою покришите залишки від коржів і горіхи. Посипте торт вийшла крихтою. Залиште в холодильнику на день (для просочення). А потім пробуйте.