Рецепт Торт «Париж-Брест» фото

Торт «Париж-Брест»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Заварне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Якщо ви любите карамельно-горіхову випічку, тоді вам точно варто дізнатися, як приготувати торт "париж-Брест" за рецептом, створеному більш 100 років назад. Торт виходить ароматним, ніжним і легким.

Знаменитий торт "париж-Брест" можна приготувати в домашніх умовах - досить приготувати заварне тісто, спекти з нього корж і змастити горіховим кремом. Виходить такий торт дуже повітряним завдяки заварному тесту, а аромат праліне і ванільного цукру роблять таку випічку ще і дуже апетитною. Раджу вам використовувати мигдаль як прикраса і основи для праліне, найкраще - попередньо його обсмажити. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати торт "париж-Брест" .

  • Цукор - 160 грам(100 г в праліне, 60 г в крем)
  • Вода - 80 грам(30 г в праліне, 50 г в тісто)
  • Горіхи мигдальні - 60 грам
  • Молоко - 300 грам(50 г в тісто, 300 г в крем)
  • Вершкове масло 82% - 200 грам(50 г в тісто, 150 г в крем)
  • Куряче яйце - 100 грам
  • Борошно - 55 грам
  • Сіль - 1 грам
  • Мигдальні "пелюстки" - 20 грам
  • Крохмаль (будь-який) - 20 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Праліне - 80 грам
  • Жовтки - 2 штуки
торт
1. Мигдаль залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Очистіть від шкірки, порубати і обсмажити до золотистого кольору. Остудіть. Цукор з'єднайте з водою і проваріть, не розмішуючи, до золотистого кольору. Додайте горіхи і перемішайте.
торт
2. Рівномірно розподіліть масу по папері для випічки і дайте їй застигнути. Потім подрібніть масу блендером.
торт
3. У каструлі з'єднайте воду, молоко, сіль і вершкове масло. Доведіть до кипіння, додайте просіяне борошно і розмішайте, поки маса не збереться у кому. Перекладіть в миску. Яйця кімнатної температури розмішайте і в два прийоми додайте до тесту, добре розмішуючи кожен раз.
торт
4. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і видавіть на папір для випічки три кільця діаметром 13 см (один на інший). Бульбашки приберіть зубочисткою. Зверху змастіть яйцем і посипте мигдалем. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
торт
5. У бічних частинах заготовки проколіть дірочки, відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 15 хвилин. Повністю остудіть корж. Жовтки з'єднайте з цукром, ванільним цукром і крохмалем.
торт
6. Залийте доведеним до кипіння молоком, постійно помішуючи. Поверніть на вогонь і проваріть до загустіння, постійно помішуючи. Перелийте масу в миску і повністю остудіть, періодично помішуючи.
торт
7. Масло кімнатної температури збийте міксером протягом п'яти хвилин. За ложці додайте остиглий крем до маслу, ретельно збиваючи після кожного додавання. На завершення додайте праліне.
торт
8. У мішок встановіть насадку "зірочка" і видавіть крем на розрізаний навпіл корж, формуючи гірку. Надішліть торт в холодильник на 2 годину. Смачного!

Схожі рецепти