Торт «Париж-Брест»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите карамельно-горіхову випічку, тоді вам точно варто дізнатися, як приготувати торт "париж-Брест" за рецептом, створеному більш 100 років назад. Торт виходить ароматним, ніжним і легким.
Знаменитий торт "париж-Брест" можна приготувати в домашніх умовах - досить приготувати заварне тісто, спекти з нього корж і змастити горіховим кремом. Виходить такий торт дуже повітряним завдяки заварному тесту, а аромат праліне і ванільного цукру роблять таку випічку ще і дуже апетитною. Раджу вам використовувати мигдаль як прикраса і основи для праліне, найкраще - попередньо його обсмажити. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати торт "париж-Брест" .
- Цукор - 160 грам(100 г в праліне, 60 г в крем)
- Вода - 80 грам(30 г в праліне, 50 г в тісто)
- Горіхи мигдальні - 60 грам
- Молоко - 300 грам(50 г в тісто, 300 г в крем)
- Вершкове масло 82% - 200 грам(50 г в тісто, 150 г в крем)
- Куряче яйце - 100 грам
- Борошно - 55 грам
- Сіль - 1 грам
- Мигдальні "пелюстки" - 20 грам
- Крохмаль (будь-який) - 20 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Праліне - 80 грам
- Жовтки - 2 штуки
1. Мигдаль залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Очистіть від шкірки, порубати і обсмажити до золотистого кольору. Остудіть. Цукор з'єднайте з водою і проваріть, не розмішуючи, до золотистого кольору. Додайте горіхи і перемішайте.
2. Рівномірно розподіліть масу по папері для випічки і дайте їй застигнути. Потім подрібніть масу блендером.
3. У каструлі з'єднайте воду, молоко, сіль і вершкове масло. Доведіть до кипіння, додайте просіяне борошно і розмішайте, поки маса не збереться у кому. Перекладіть в миску. Яйця кімнатної температури розмішайте і в два прийоми додайте до тесту, добре розмішуючи кожен раз.
4. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і видавіть на папір для випічки три кільця діаметром 13 см (один на інший). Бульбашки приберіть зубочисткою. Зверху змастіть яйцем і посипте мигдалем. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
5. У бічних частинах заготовки проколіть дірочки, відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 15 хвилин. Повністю остудіть корж. Жовтки з'єднайте з цукром, ванільним цукром і крохмалем.
6. Залийте доведеним до кипіння молоком, постійно помішуючи. Поверніть на вогонь і проваріть до загустіння, постійно помішуючи. Перелийте масу в миску і повністю остудіть, періодично помішуючи.
7. Масло кімнатної температури збийте міксером протягом п'яти хвилин. За ложці додайте остиглий крем до маслу, ретельно збиваючи після кожного додавання. На завершення додайте праліне.
8. У мішок встановіть насадку "зірочка" і видавіть крем на розрізаний навпіл корж, формуючи гірку. Надішліть торт в холодильник на 2 годину. Смачного!