Торт «літній» з zhelatinom
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і легкий торт з літніми ягодами до будь-якого свята. Приготувати його зможе кожен.
Влітку так не хочеться возитися з тестом, включати духовку. А солоденького до приходу гостей треба б створити. Найкращий варіант - скористатися рецептом приготування торта "літнього" з zhelatinom. Легкий і смачний торт з літніми ягодами - саме те в жарку пору.
- Бісквіт або бісквітне печиво - 300-350 грам
- Крем - 500 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Желатин - 20 грам
- Ягоди свіжі - 400 грам
- Вода холодна кип'ячена - 0, 5 склянки
Насамперед потрібно замочити желатин в холодній воді, нехай набухає.
Потім нарізаємо бісквіт або печиво на невеликі шматочки.
Ягоди для торта можна взяти будь-які - полуницю, малину, смородину, вишню. У мене полуниця і ківі - гарне поєднання фарб вийде. Ківі чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки, полуницю моєму і теж нарізаємо, але не дрібно, а то витече весь сік.
Цей торт краще робити в опуклому салатник. Застеляємо його харчовою плівкою.
Желатин пуш, підігріваємо його на водяній бані, щоб він повністю розтанув. Збиваємо сметану з цукром і тонкою цівкою вливаємо в неї остиглий желатин. Збиваємо! !!
Викладаємо в салатник невелику частину підготовлених ягід, трохи заливаємо сметаною з желатином, потім викладаємо шар бісквіта, заливаємо. І так до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Ставимо торт в холодильник години на 2-2.5.
Коли торт захолоне, перевертаємо його на плоске блюдо.
Знімаємо плівку і торт готовий! Можна прикрасити його зверху - посипати тертим шоколадом, або зробити глазур. Але по мені він і так гарний