Малиновий торт «літній»
(покроковий рецепт з фото)
Торт з ніжним, малиново-сирним кремом ідеально підходить для літа. Основу можна випікати в духовці з даного рецептом або використовувати готове пісочне печиво.
Малиново-сирний шар виходить м'яким і ніжним. Желатину додаємо мінімум, 15 грам на 750 мл. Рідини. Тому, крем застигає, але залишається м'яким і нагадує легке суфле.
- Малина - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка(1/3 в тісто, 2/3 в вершках)
- Вершкове масло - 80 грам
- Настоянка - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Розпушувач - 3 грами
- Сир - 300 грам
- Крем - 300 мілілітрів
- Желатин - 15 грам
- Вода - 100-150 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо третину склянки цукру, додаємо яйце і настойку.
Додаємо м'яке вершкове масло і все перемішуємо блендером.
Насипаємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто.
Готове тісто розподіляємо по формі. По периметру робимо бортик. Тісто проколюємо виделкою. Запікаємо при температурі 190-200 градусів близько 12 хвилин.
Готовий крем. У миску насипаємо сир, сметану і 2/3 склянки цукру.
Малину перемелює блендером. Жменя ягід залишимо цілими для прикраси торта.
Перекладаємо перемелені малину в сито і перемішуємо. Малиновий сік додаємо в крем.
Крем перемішуємо блендером.
З духовки виймаємо основу для торта і поливаємо її малиновим соком.
Желатин попередньо замочуємо у воді. Коли він трохи набубнявіє, нагріваємо до температури 70 градусів. Гарячий желатин виливаємо в крем і все добре перемішуємо.
На основу виливаємо крем, наповнюючи до країв бортика. Відправляємо торт в холодильник на 3 годину.
Готовий торт перекладаємо на блюдо.
Прикрашаємо торт ягодами і листочками м'яти.
Літній малиновий торт готовий. Пригощайтеся!