Рецепт Тірамісу з zhelatinom фото

Тірамісу з zhelatinom
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Вершки , Сир , Маскарпоне
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На швидку руку , На святковий стіл
Десерти , Тірамісу
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Тірамісу - це дуже популярний останнім часом десерт. Саме тому я хочу запропонувати вам варіант, як приготувати тірамісу з желатином вдома, щоб порадувати близьких таким вишуканими ласощами.

Опис приготування:

Подавати такий рецепт можна, прикрасивши зернами кави, шоколадним топінгом або улюбленим сиропом. Також можна зробити тірамісу порційно, яке накладається в келихи або склянки. Це дуже зручно, якщо ви чекаєте багато гостей, і дозволить заощадити час на акуратне розділення суцільного десерту і красиве оформлення кожного шматочка.

  • Вершки - 500 грам (жирність не нижче 30%, в тому числі і рослинні)
  • Вершковий сир - 500 грам (маскарпоне)
  • Печиво"Савоярді" - 16 штук(2 пачки)
  • Коньяк - 20 мілілітрів (можна використовувати бренді)
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Желатин - 10 грам
тірамісу з zhelatinom - фото крок 1
Використовуючи міксер або блендер, Збийте sиr маскарпоне, щоб вийшла однорідна повітряна маса.
тірамісу з zhelatinom - фото крок 2
Потім підготуйте желатин: замочіть його в невеликій кількості холодної води, почекайте, поки набубнявіє і в мікрохвильовці або на водяній бані розтопіть його для рідкого стану.
Збийте вершки міксером або в блендері, потроху вводячи желатинову масу. Завдяки її використанню крем в результаті вийде більш густим.
тірамісу з zhelatinom - фото крок 3
Швидко і акуратно змішайте збитий маскарпоне і вершково-желатинову масу. Краще робити це вручну, за допомогою силіконової лопатки.
тірамісу з zhelatinom - фото крок 4
Тепер візьміть заздалегідь підготовлену форму для тірамісу і викладіть частина крему, рівномірно розподіляючи його по дну, щоб вийшов шар в 1, 5-2 см.
тірамісу з zhelatinom - фото крок 5
Приготуйте просочення для печива. Змішайте охолоджений, трохи солодку каву з коньяком, вилийте його в широку і глибоку тарілку. Тепер поверх крему потрібно рівномірно викласти"Савоярді" , попередньо вмочивши кожне печиво в кавово-коньячну суміш.
тірамісу з zhelatinom - фото крок 6
Тепер покрийте шар печива кремом, розрівняйте його і посипте какао.
Якщо у вас є невелика місткість, то вийде кілька шарів печива, які потрібно викладати, чергуючи з кремом з розрахунку, що верхній шар обов'язково повинен бути добре покритий сирно-вершковою масою.
Тепер десерт майже готовий, залишилося лише поставити його в холодильник (в ідеалі на 5-6 годин). За цей час десерт рівномірно просочиться, стане більш застиглим і дуже ніжним!

Схожі рецепти