Тірамісу з zhelatinom
(покроковий рецепт з фото)
Тірамісу - це дуже популярний останнім часом десерт. Саме тому я хочу запропонувати вам варіант, як приготувати тірамісу з желатином вдома, щоб порадувати близьких таким вишуканими ласощами.
Подавати такий рецепт можна, прикрасивши зернами кави, шоколадним топінгом або улюбленим сиропом. Також можна зробити тірамісу порційно, яке накладається в келихи або склянки. Це дуже зручно, якщо ви чекаєте багато гостей, і дозволить заощадити час на акуратне розділення суцільного десерту і красиве оформлення кожного шматочка.
- Вершки - 500 грам (жирність не нижче 30%, в тому числі і рослинні)
- Вершковий сир - 500 грам (маскарпоне)
- Печиво "савоярді" - 16 штук(2 пачки)
- Коньяк - 20 мілілітрів (можна використовувати бренді)
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Желатин - 10 грам
Використовуючи міксер або блендер, Збийте sиr маскарпоне, щоб вийшла однорідна повітряна маса.
Потім підготуйте желатин: замочіть його в невеликій кількості холодної води, почекайте, поки набубнявіє і в мікрохвильовці або на водяній бані розтопіть його для рідкого стану.
Збийте вершки міксером або в блендері, потроху вводячи желатинову масу. Завдяки її використанню крем в результаті вийде більш густим.
Збийте вершки міксером або в блендері, потроху вводячи желатинову масу. Завдяки її використанню крем в результаті вийде більш густим.
Швидко і акуратно змішайте збитий маскарпоне і вершково-желатинову масу. Краще робити це вручну, за допомогою силіконової лопатки.
Тепер візьміть заздалегідь підготовлену форму для тірамісу і викладіть частина крему, рівномірно розподіляючи його по дну, щоб вийшов шар в 1, 5-2 см.
Приготуйте просочення для печива. Змішайте охолоджений, трохи солодку каву з коньяком, вилийте його в широку і глибоку тарілку. Тепер поверх крему потрібно рівномірно викласти "савоярді", попередньо вмочивши кожне печиво в кавово-коньячну суміш.
Тепер покрийте шар печива кремом, розрівняйте його і посипте какао.
Якщо у вас є невелика місткість, то вийде кілька шарів печива, які потрібно викладати, чергуючи з кремом з розрахунку, що верхній шар обов'язково повинен бути добре покритий сирно-вершковою масою.
Тепер десерт майже готовий, залишилося лише поставити його в холодильник (в ідеалі на 5-6 годин). За цей час десерт рівномірно просочиться, стане більш застиглим і дуже ніжним!
Якщо у вас є невелика місткість, то вийде кілька шарів печива, які потрібно викладати, чергуючи з кремом з розрахунку, що верхній шар обов'язково повинен бути добре покритий сирно-вершковою масою.
Тепер десерт майже готовий, залишилося лише поставити його в холодильник (в ідеалі на 5-6 годин). За цей час десерт рівномірно просочиться, стане більш застиглим і дуже ніжним!