Рецепт Апельсиновий тірамісу фото

Апельсиновий тірамісу
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти, Вершки
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Десерти, Тірамісу

Для тих, хто любить урізноманітнити класичну кухню, хочу запропонувати один з варіантів тірамісу. У жовто-помаранчевих тонах, з апельсиновим смаком. Давайте приготовим?

Найпростіший варіант десерту. По бажанню, печиво "савоярді" можна спекти самостійно, а Маскарпоне замінити сирним сиром. Інша справа техніки.

  • Печиво "савоярді" - 20 штук
  • Апельсин - 3 штуки (середніх)
  • Сир "маскарпоне" - 200-220 грам
  • Вершки 33-35% - 200 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Шоколад - 50 грам (гіркий)
апельсиновий тірамісу - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
апельсиновий тірамісу - фото крок 2
Натріть цедру апельсина, приблизно 1, 2 ç.l. З апельсинів вичавіть сік.
апельсиновий тірамісу - фото крок 3
Збийте охолоджені вершки до загустіння, додайте цукрову пудру, натертую апельсиновую цедру, сир "маскарпоне" і ще раз збийте до стійкої, густої маси.
апельсиновий тірамісу - фото крок 4
Візьміть глибоку прямокутну форму.
Печиво савоярді черзі умочіть в апельсиновий сік і викладіть їм дно форми.
апельсиновий тірамісу - фото крок 5
Шар печива промажьте апельсиновим соком.
апельсиновий тірамісу - фото крок 6
На савоярді викладіть шар крему, зверху знову викладіть печиво (не забудьте вмочити в апельсиновий сік) і повторіть шари.
апельсиновий тірамісу - фото крок 7
Верхній шар повинен бути з крему.
апельсиновий тірамісу - фото крок 8
Верх посипте тертим шоколадом і тонкою стружкою з цедри апельсина. Поставте тірамісу в холодильник, мінімум на 4 годину.
апельсиновий тірамісу - фото крок 9
Тирамісу готовий! Смачного!

Схожі рецепти