Апельсиновий тірамісу
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить урізноманітнити класичну кухню, хочу запропонувати один з варіантів тірамісу. У жовто-помаранчевих тонах, з апельсиновим смаком. Давайте приготовим?
Найпростіший варіант десерту. По бажанню, печиво "савоярді" можна спекти самостійно, а Маскарпоне замінити сирним сиром. Інша справа техніки.
- Печиво "савоярді" - 20 штук
- Апельсин - 3 штуки (середніх)
- Сир "маскарпоне" - 200-220 грам
- Вершки 33-35% - 200 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Шоколад - 50 грам (гіркий)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Натріть цедру апельсина, приблизно 1, 2 ç.l. З апельсинів вичавіть сік.
Збийте охолоджені вершки до загустіння, додайте цукрову пудру, натертую апельсиновую цедру, сир "маскарпоне" і ще раз збийте до стійкої, густої маси.
Візьміть глибоку прямокутну форму.
Печиво савоярді черзі умочіть в апельсиновий сік і викладіть їм дно форми.
Печиво савоярді черзі умочіть в апельсиновий сік і викладіть їм дно форми.
Шар печива промажьте апельсиновим соком.
На савоярді викладіть шар крему, зверху знову викладіть печиво (не забудьте вмочити в апельсиновий сік) і повторіть шари.
Верхній шар повинен бути з крему.
Верх посипте тертим шоколадом і тонкою стружкою з цедри апельсина. Поставте тірамісу в холодильник, мінімум на 4 годину.
Тирамісу готовий! Смачного!