Домовик, Тірамісу
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не можете визначитися, що любите більше: Доязикак або тірамісу, приготуйте все разом! Приготуємо все максимально просто, швидко і головне - смачно!
Пропоную спробувати шикарний десерт, поєднав в собі всіма улюблені тірамісу і тістечка Брауні. Незважаючи на гучну назву, готується такий пиріг дуже легко! буде ніжно, варення і шоколад. Обов'язково спробуйте!
- Вершкове масло - 230 грам
- Какао - 3/4 склянки
- Масло оливкове - 1/4 склянки
- Цукор - 1 1/4 склянки(1 ст. - Брей, 1/4 ст. - в вершках)
- Яйця - 4 штуки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки(1 немає. L. - Брей, 1 немає. L. - в вершках)
- Борошно - 1, 5 склянки
- Кава - 1/4 склянки
- Лікер - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Печиво савоярді - 150 грам
- Маскарпоне - 450 грам
- Білки - 4 штуки
Для крему збийте білки з цукром в пишну піну, додайте маскарпоне і ванільний цукор. Перемішайте до консистенції однорідного крему. Відставте.
Духовку розігрійте до 175 градусів. Розтопити вершкове масло, додайте оливкову, какао.
Додайте цукор, ванільний цукор і яйця. Збийте трохи віночком. Просійте в суміш борошно. Перемішайте лопаткою.
Форму (приблизно 26х26х6см) змастіть маслом. Викладіть половину тіста. Розкладіть савоярді. Сбизніте кави і лікером.
Викладіть крем на печиво.
Зверху викладіть тісто. Можна виделкою зробити "мармурові" розлучення.
Поставте в духовку на 45-50 хвилин. Остудіть. Якщо хочете нарізати рівно, приберіть десерт в холодильник на пару годин. Смачного!