Домовик з авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт, як приготувати «Брауні» з авокадо, сміливо можна віднести до самої корисною і здоровою версії випічки цього шоколадного пирога, адже більшу частину масла замінює саме м'якоть фрукта.
Авокадовибрав абсолютно навмисно, адже фрукт маслянистий і корисний. Якщо вам хочеться солодкого, але зловживати ним з різних причин вам не рекомендується, цей рецепт точно для вас. У ньому міститься чорний шоколад, волоські горіхи і авокадо. Всі ці продукти корисні для організму.
- Чорний шоколад - 115 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Авокадо - 2-3 штук(1 стакан м'якоті)
- Цукор - 2 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 Склянка
- Горіхи - 1 Склянка
1. Форму для випічки застеліть фольгою, змастіть її вершковим маслом.
2. У мисці в мікрохвильовій печі розтопіть чорний шоколад з вершковим маслом.
3. Очистіть авокадо, дістаньте ложкою м'якоть, змішайте її з шоколадною масою і цукром.
4. Вбийте курячі яйця, додайте ваніль і перемішайте.
5. Додайте борошно і знову перемішайте.
6. Нарубаєте невеликими шматочками горіхи, викладіть їх в тісто.
7. Викладіть тісто в підготовлену форму і розподіліть в один шар.
8. Запікайте 20-25 хвилин при 180 градусах. Готовий пиріг остудіть протягом 5-10 хвилин, потім наріжте шматочками і подавайте після охолодження.