Домовик «ялинки»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте легкий в приготуванні, але особливо гарний десерт, тоді Браун "ялинки" як раз для вас! Дуже смачні, ніжні й ароматні ялинки не залишать вас байдужими і прикрасять свято.
Поспішаю розповісти вам, як приготувати Брауні "ялинки" - неймовірно ніжні шоколадні тістечка, які тануть у роті! Особливість цих Брауні - прикраса їх у вигляді ялинок, так як цей рецепт спеціально призначений для Нового року. Тут я покажу тільки один спосіб, як прикрасити Брауні, але ви можете поекспериментувати з кольором глазурі і льодяниками, щоб надати ялинка ще більш яскравий вигляд. Порадуйте своїх рідних цієї чудової випічкою!
- Вершкове масло - 100 грам
- Шоколад - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Борошно - 125 грам
- Яйця - 4 штуки
- Вода - 60 мілілітрів
- Цукор - 125 грам
- Барвник - 1 щіпка
1. Розтопити вершкове масло і шоколад на водяній бані. Надішліть до них 100г цукру, щоб він теж розчинився.
2. В окрему ємність відправте три яйця, зовсім небагато збийте їх з ванільним цукром за допомогою міксера. Половину яєчної маси відправте в злегка остигнула шоколадну масу і добре перемішайте лопаткою.
3. Половину яєчної маси збийте міксером, щоб вона стала світліше і більш повітряної. Додайте просіяне борошно, перемішайте все до стану злегка липне тесту.
4. Додайте тісто в шоколадно-яєчну масу, дуже добре збийте міксером до стану однорідної маси.
5. Змастіть форму для випікання Брауні вершковим маслом, залийте в неї тісто. При виборі форми для випікання врахуйте той факт, що Браун повинен вийти висотою 1-2 см. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою. Розріжте остиглий брауни в формі ялинок.
6. Приготуйте глазур для прикраси Брауні. 125г цукру і 60мл води доведіть до кипіння і тримайте на вогні приблизно 5 хвилин, поки маса не перетвориться в сироп.
7. Збийте міксером білок одного яйця до стійких піків. Тоненькою цівкою влийте сироп до білка, не припиняючи збивати міксером. Офарбуйте глазур харчовим барвником до отримання легкого зеленого відтінку.
8. Заправте глазур в кондитерський мішок, прикрасьте нею Брауні. Можете також використовувати льодяники як стовбурів і інші прикраси. Смачного!