Баклажани ялинки
(покроковий рецепт з фото)
Я вже спантеличилася новорічним меню. А ви вже підбираєте рецепти для новорічного столу? ! Пропоную оригінальну і смачну закуску: баклажан з начинкою зі смаженої риби і вершкового сиру, оформлений у вигляді ялинки.
Таку ялинку не обов'язково робити з баклажана, - цілком підійде і кабачок! І для начинки можна брати будь-яку рибу, навіть не смажену, а слабосоленую. Також закуску можна прикрасити зернами граната, буде яскрава святкова ялинка на Вашому новорічному столі!
- Баклажан - 1 штука
- Сир сирний - 100 грам
- Огірок маринований - 60 грам
- Тилапии філе - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком
1. Баклажан помийте і наріжте кружальцями завтовшки в 1 см.
2. Опустіть нарізану баклажан в солону воду і залиште хвилин на 15, щоб прибрати зайву гіркоту.
3. Обсмажте на сковороді по 4 хвилини з кожного боку.
4. Тилапию наріжте на невеликі шматочки.
5. Обсмажте до готовності близько 15 хвилин з додаванням олії. Додати сіль.
6. Охолодіть рибу і баклажани. Наріжте дрібно огірок.
7. З'єднайте сирний сир, рибу і огірок. Перемішайте, сіль за смаком.
8. Викладіть найбільший гурток баклажана, змастіть його начинкою. Зверху покладіть гурток трохи менше, потім ще начинку. І так зберіть ялинку з 5 гуртків баклажана.
9. Останньою повинна бути начинка. Прикрасьте зеленню. Смачного!