Булочки у вигляді ялинки
(покроковий рецепт з фото)
Кожен Новий рік я намагаюся зробити незабутнім і готую в цей день смачні і незвичайні страви. Пропоную і вам зробити ось таку ялинку з булочок, вона точно привнесе атмосферу свята в будинок.
Для мене Новий рік це найулюбленіше свято за весь рік, тому до нього я готуюся ґрунтовно і намагаюся зробити для своїх гостей цікаве і незвичайне меню. А сьогодні я розповім, як приготувати булочки у вигляді ялинки. Така випічка відразу ж притягуємо увагу своїм прекрасним видом і чудовим ароматом, ця ялинка дійсно створює особливу атмосферу свята. І оскільки Новий рік не за горами, я думаю, що цей рецепт приготування булочок у вигляді ялинки може вам стати в нагоді незабаром. З такою дивовижною випічкою святковий настрій вам і вашим гостям точно забезпечено.
- Борошно - 305 грам(215 грам - в опару, 90 грам - в тісто)
- Молоко холодну - 125 грам(125 грам - в опару, 1 ст.Л. - в тісто)
- Дріжджі моментальні сухі - 1, 5 чайних ложки(0, 5 ç.l. - в опару, 1 ç.l. - в тісто)
- Яйце - 30 грам (половина одного великого яйця)
- Вершкове масло - 45 грам (кімнатної температури)
- Цукор - 50-60 грам
- Сіль дрібна - 0, 5 чайних ложки
- Розмарин свіжий подрібнений - 3-4 Ст. Ложок
- Масло топлене - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль морська велика - 1-2 Ст. Ложок
Для початку нам необхідно приготувати опару, для цього ми насипаємо в миску 215 грам борошна, додаємо 125 грам молока і пів-чайної ложки дріжджів. Перемішуємо всі інгредієнти руками, але не вимішуємо масу занадто ретельно. Потім ми щільно накриваємо миску з опарою харчовою плівкою і ставимо на ніч у холодильник (вона повинна простояти в холоді не менше 12 годин).
На наступний день ми дістаємо опару з холодильника і обминали її трохи, потім додаємо в опару ще 90 грам борошна, 1 столову ложку холодного молока, чайну ложку дріжджів, половину яйця, дрібну сіль і цукор. Тепер дуже ретельно руками вимішуємо тісто до однорідного стану, в кінці додаємо вершкове масло і ще раз вимішуємо тісто, поки воно не стане м'яким і еластичним. Після цього ми знову накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і відставляємо в сторону на якийсь час, тісто має збільшитися в розмірах вдвічі.
Потім ми ще раз обминали тісто і ділимо його на 19 рівних частин, формуємо з кожної частини невелику кульку. Викладаємо кульки на деко, застелений пергаментним папером, формуючи з них як би ялинку. З 15 кульок робимо великий трикутник, а 4 залишилися викладаємо посередині підстави трикутника, залишаємо кульки з тіста підніматися на 30-45 хвилин.
Після закінчення часу змащуємо кульки зверху топленим маслом, посипаємо розмарином і морською сіллю.
Ставимо деко в розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо нашу ялинку 20 хвилин. Після цього частування можна прикрасити новорічними дзвіночками і подавати до святкового столу. Приємного всім апетиту і щасливого Нового року!