Булочки з кремом у вигляді баранчик
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з кремом у вигляді баранчик - це пишна і ніжна випічка з кремом, яку у вас просто зметуть! Таких дивовижних баранчик можете пріготвоіть як десерт на свято - дитячий або Новий рік.
Булочки з кремом у вигляді баранчик готувати треба акуратно. Доведеться зайнятися творчістю і повозитися з деталями. Крем можете використовувати будь-який - улюблений. А тісто готується з борошна, цукру, молока, масла. Хай щастить!
- Яйце - 1 штука (для крему)
- Борошно - 175 грам(25 г - для крему)
- Цукор - 60 грам(40 г - для крему)
- Молоко - 230 мілілітрів(125 мл - для крему)
- Олія - 15 грам(5 г - для крему)
- Ванілін - 1-2 Щепоток (для крему)
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколад або родзинки - - За смаком (для очей)
- Швидкі дріжджі - 2-3 грам
1. Спочатку приготуємо крем. В жароміцної формі змішайте 25 г борошна і 40 г пісочний. Додайте 125 мл молока, перемішайте і відправте на 1 хвилину в мікрохвильовку. Виберіть, перемішайте, знову помістіть в духовку на хвилину, повторіть процедуру, додайте яйце, перемішайте і в третій раз надішліть в мікрохвильовку на 30 секунд. Додайте ванілін, перемішайте, якщо хочете, можна додати ложку згущеного молока. Залиште крем остигати.
2. Готуємо тісто. У мисці вимішуємо 150 г борошна з дріжджами, 110 мл молока кімнатної температури, сіллю, 20 г пісочний. Потім додаємо 10 г масла кімнатної температури і месім руками. Якщо треба, додайте борошна, тісто не повинно липнути до рук. Залиште тісто в теплому місці, поки воно не збільшиться в об'ємі в два рази. Потім розділіть на 5 порцій і залиште на 10 хвилин. Кожну порцію розкачайте в коло і відокремте від нього третину, як показано на малюнку.
3. У більшу частину розкачане тісто викладіть по ложці крему і гарненько затисніть краю.
4. З третьої частини, відрізаною від гуртка, зробимо голову і ніжки. Розріжте шматочок наполовину, а потім одну з половини ще на три частини. З великого шматка скачайте голову, з маленьких - трубочки. Дві трубочки - короткі, одну - довше і тонше.
5. Тонку частину закрутіть в ріг, товсті розділіть навпіл - це будуть ніжки. Прикріпіть всі частини до тіла, як показано на малюнку.
6. В голову вставте шматочок шоколаду (око), потім прикрийте голову і присипте тіло борошном, використовуючи ситечко.
7. Запікайте баранчик на застеленому пергаменті деку в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 13 хвилин. Якщо баранці занадто швидко стають коричневими, прикрийте їх фольгою.
8. Баранці готові! Насолоджуйтесь!