Великодній баранчик
(покроковий рецепт з фото)
Наближається Великдень, і у вас етсь відмінна можливість урізноманітнити традиційний великодній стіл і порадувати улюблених діточок. Великодній баранчик виходить солодким, ніжним, пухнастим і таким красивим!
Найважливіше тут - це, звичайно ж, спеціальна формочка для запікання, яку ви можете придбати в магазині кухонного начиння або через інтернет. Спробуйте приготувати таку апетитну випічку до свята! А я поки розповім, як приготувати пасхального баранчика.
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Яйце - 5 штук
- Борошно - 160 грам
- Крохмаль - 100 грам
- Розпушувач - 1 штука
- Ванілін - За смаком
- Сіль - За смаком
Крок 1. Насамперед збийте вершкове масло з цукром до отримання однорідної маси.
Крок 2. Не припиняючи збивати, введіть 1 яйце.
Крок 3. Всі також збиваючи, додайте ще 1 яйце. Збивайте, поки у вас не вийде однорідна маса, яка буде в обсязі більше, ніж на самому початку.
Крок 4. Просійте борошно з крохмалем. Додайте до них сіль і ванілін (буквально по щіпці). Поступово введіть все це в масляну масу. Збивайте ще 2 хвилини.
Крок 5. Змастіть форму, в якій будете випікати баранчика, маслом. Зручного для цього брати силіконову пензлик. Вилийте тісто у форму.
Крок 6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте туди форму з тестом. Випікайте баранчика в духовці 50 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою.
Крок 7. Дайте готовому кексу охолонути. Потім дістаньте його з форми. Для прикраси посипте цукровою пудрою!