Грецький великодній хліб
(покроковий рецепт з фото)
Якби мені не пощастило зовсім випадково наткнуться на цей рецепт, я б ніколи не дізнався, як приготувати грецький великодній хліб. Дуже незвичайна і смачна випічка родом з Греції.
Грецький великодній хліб, як неважко здогадатися з назви, подають до святкового столу на однойменне свято. Такий рецепт використовується жителями Греції та Кіпру. Власне випічка виходить дуже ароматною, м'якою і, звичайно ж, смачною. Хай щастить!
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 450 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець білий - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Кмин мелений - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Молоко - 175 мілілітрів
- Цедра апельсина - 40 грам
- Цедра лимону - 40 грам
- Кунжут - 1 За смаком
- Мед - За смаком
У просіяне борошно додайте сіль, білий перець, подрібнену цедру цитрусових, корицю, кмин і дріжджі. Перемішайте суху масу. Окремо збийте яйця з цукром.
Розтопити вершкове масло, окремо прогрійте молоко. Змішайте суху суміш з яйцями з цукром. Додайте молоко і масло. Тісто вимішуємо і накриваємо рушником, ставимо в тепле місце на 2 годину.
Підійшло тісто розділити на чотири рівні частини. Три частини скочується в довгі ковбаски.
Формуємо косичку.
Звертаємо її в коло. Четвертою ковбаскою обворачіваем косичку.
Застеляємо деко папером для випічки і перекладаємо на неї хліб. Ми залишаємо на деякий час, щоб тісто піднялося. Верхівку змащуємо медом і жовтком, посипаємо кунжутом. Випікаємо в духовці до рум'яного стану. Температура - 220 градусів.
Смачного!