Рецепт Паска великодній з здобного дріжджового тіста фото

Паска великодній з здобного дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Яйця, Кефір, Вершкове масло, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Пироги

Великдень неможлива без паски на столі. Тому поділюся з вами рецептом, як приготувати паску пасхальний із здобного дріжджового тіста. У вас вийдуть пишні, повітряні, смачні паски, спробуйте!

За цим рецептом можна випікати не тільки паски, але пироги і булочки. Пропорція для заміни сухих дріжджів на свіжі така: 1:3 (10 г сухих дріжджів = 30 г свіжих). Замість родзинок іноді додають цукати, виходить незвичайно, яскраво і смачно.

  • Кефір - 200 грам
  • Борошно - 600-650 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 100 грам
  • Цукор - 180-200 грам
  • Сухі дріжджі - 10 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 штука (пакетик)
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 1
1. Готуємо опару. У теплий кефір додайте ложку цукру, дріжджі і 2 ложки борошна. Перемішайте. Накрийте і поставте опару підніматися.
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 2
2. Яйця збийте з цукром в пишну світлу піну.
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 3
3. Потім додайте сметану і розтоплене масло. Збийте все міксером.
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 4
4. Отриману масу відправте в опару і перемішайте.
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 5
5. У тісто просійте борошно, залишивши частину на заміс. Ложкою добре змішайте все, щоб вийшло липке тісто.
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 6
6. Стіл або дошку притрусіть борошном, викладіть тісто і вимісити його руками. Коли воно вбере в себе всю муку, налити стілець 2-3 ст. Ложки рослинної олії і продовжуйте вимішувати. Тісто має вийти м'яким, ніжним.
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 7
7. Помитий і підсушений родзинки додайте в тісто і місіть, щоб вони рівномірно розподілилися. Готове тісто перекладіть в миску, накрийте рушником або плівкою і залиште в теплому місці на 1.5 годину.
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 8
8. Розділити тісто 3 частини і скачайте з нього 3 ковбаски. Потім сплетіть з них "косу" . Краї обріжте і з'єднайте косу в кільце, перекладіть у форму, змащену маслом.
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 9
9. З обрізків тесту зробіть вузлик і покладіть в центр кільця, змастіть все жовтком і присипте кунжутом. Випікайте в загальному 50 хвилин. Спочатку - 10-15 хвилин при 180 градусах. Потім накрийте форму фольгою і випікайте залишок часу при 160 градусах.
паска великодній з здобного дріжджового тіста - фото крок 10
10. Виймайте з форми, коли паску охолоне.

Схожі рецепти